callas software, marktleider in oplossingen voor geautomatiseerde PDF-kwaliteitscontrole en -archivering, brengt vandaag versie 9.1 van zijn pdfToolbox productlijn uit. pdfToolbox 9.1 voegt ondersteuning toe aan de standaard verwerkingsstappen, bevat een nieuwe versie van de Adobe PDF Library en breidt diverse belangrijke functies van pdfToolbox uit.

Verbeterde shapes-technologie

“De ‘shapes’-fixup gebruikt enkele van de knapste technologieën die we de afgelopen jaren in pdfToolbox hebben geïntegreerd”, zegt Dietrich von Seggern, Managing Director van callas software. “We wisten zeker dat bepaalde klanten onmiddellijk de waarde ervan zouden inzien. Tegelijkertijd waren we ervan overtuigd dat ze gebruiksvoorbeelden zouden vinden waar we nog niet aan hadden gedacht!” pdfToolbox 9.1 breidt de shapes-technologie uit om enkele van deze gebruiksvoorbeelden mogelijk te maken, zoals betere ondersteuning voor het spreiden of verkleinen tijdens het toevoegen van onregelmatige vormen.

Verwerkingsstappen

Verwerkingsstappen is een specificatie die oorspronkelijk werd ontwikkeld door de Ghent Workgroup om informatie over print- en afwerkingsprocessen (zoals snijden, reliëf, vernis …) te koppelen aan een PDF-document. Dat gebeurt door paginaobjecten te groeperen in lagen (technisch: optionele contentgroepen) en metadata toe te voegen om ze te identificeren als verwerkingsstappen. De specificatie doorloopt een standaardiseringsproces bij de ISO-organisatie om een officiële internationale standaard te worden.

pdfToolbox 9.1 biedt een ruime ondersteuning voor deze specificatie: het is mogelijk om informatie over verwerkingsstappen te bekijken of toe te voegen, hun beschikbaarheid of correctheid tijdens preflight na te gaan en veelvoorkomende problemen ermee op te lossen.

Content plaatsen ondersteunt SVG

De functie content plaatsen in pdfToolbox is een uiterst flexibele manier om content toe te voegen aan PDF-documenten, van eenvoudige tekst of paginanummers, over barcodes met de interne barcodebibliotheek, tot uitdagender taken met sjablonen voor content plaatsen. In pdfToolbox 9.1 is het nu ook mogelijk om eenvoudigweg een volledig SVG-bestand aan een PDF-document toe te voegen.

Debuggen van procesplannen

Procesplannen vormen een handige en krachtige manier om volledige fixup-reeksen op PDF-documenten uit te voeren, eventueel met voorwaardelijke (als… dan…) verwerking. Het bouwen van complexe procesplannen kan een echte uitdaging zijn en pdfToolbox 9.1 helpt via zijn functie debuggen van procesplannen. In debugmodus wordt alle informatie over de verwerking (inclusief tussentijdse pdf-bestanden en rapporten) van een procesplan opgeslagen. Zo kan een procesplan worden uitgevoerd en kan vervolgens het resultaat van elke stap in detail worden geanalyseerd om wat in het procesplan gebeurt verder te optimaliseren.

Nieuwe versie van de Adobe PDF Library

pdfToolbox maakt intern gebruik van de Adobe PDF Library voor transparantieafvlakking of weergave van PDF-documenten. Deze bibliotheek werd in deze versie bijgewerkt om op één lijn te staan met het vlaggenschip van Adobe Acrobat DC. Deze wijziging verbetert de betrouwbaarheid en kwaliteit van met name de transparantieafvlakking.

Webinars

David van Driessche, CTO bij Four Pees, zal op 22 november om 16u CET een Engelse webinar geven voor wie kennis wil maken met pdfToolbox 9.1. Het webinar is gratis. Je kan je alvast hier registreren:
Engelse webinar
Rate this post

Print Friendly