De Océ ColorStream 6000 Chroma, die werd geïntroduceerd tijdens drupa 2016, bevat de nieuwe Chromera-inktkit. Hierdoor biedt dit apparaat klanten een uiterst nauwkeurige kleurweergave, een breder kleurenbereik en een hogere optische dichtheid. De hoge pigmentdichtheid van Chromera-inkt zorgt ervoor dat het toepassingsbereik van de inkjetpers met een continue invoer wordt uitgebreid naar lichtere media met verminderde inktdoorschijning. Dit resulteert in hoogwaardigere documenten op niet-coated en inkjetpapier.

Peter Wolff, Head of Commercial Print Group bij Canon Europe zegt hier het volgende over:

Dankzij de introductie van de nieuwe Océ ColorStream 6000 Chroma kan Canon met zijn toonaangevende inkjetplatform met continue doorvoer nu ook klanten bedienen die behoefte hebben aan een hogere kleurenkwaliteit. Hierdoor is het een nog interessantere optie voor Print Service Providers die graag een flexibeler systeem willen, zodat ze hun serviceaanbod voor digitale producties kunnen uitbreiden.

De pers werkt met een snelheid van 48 meter per minuut tot 127 meter per minuut voor kleurenprints en biedt bovendien een optionele maximale printsnelheid van 150 meter per minuut voor monochrome prints. Met de Océ HeadSafe-technologie kan er eenvoudig worden geschakeld tussen monochrome en kleurenprints. Zo wordt de productiviteit geoptimaliseerd en de verspilling beperkt, en blijft de uitvoerkwaliteit van de eerste tot de laatste pagina hoog.

Zoals ook voor het Océ ColorStream 3000- en het Océ ColorStream 3000 Z-platform geldt, kan het printproces worden gestart en onderbroken zonder papier te verspillen. Bovendien heeft de pers een slimme nabewerkingsinterface waarmee kleine oplagen voor boeken met een variabele paginalengte efficiënt kunnen worden geprint zonder dat de pers opnieuw hoeft te worden opgestart.

De productiviteit en kwaliteit worden nog verder verbeterd door geavanceerde beeldverwerkingstechnologieën en een nieuwe ‘pre-fire’-functie die een consistente inktdruppelgrootte en positionering garandeert. Deze innovaties zorgen voor een soepele inktdekking op grote vlakken met een dichte kleurlaag en maken de nieuwe Océ ColorStream 6000 Chroma-pers geschikt voor zelfs de meest veeleisende commerciële printtoepassingen.

De nieuwe pers bouwt voort op het succes van de serie Océ ColorStream-persen, waarvan er door heel Europa 450 eenheden zijn geïnstalleerd. Wolff concludeert:

Deze introductie bevestigt de toonaangevende positie die Canon inneemt op het gebied van inkjettechnologieën met continue doorvoer voor productiedrukwerk. Bovendien wordt het assortiment hoogwaardige printers voor zakelijke communicatie, publicatie en commerciële printtoepassingen dat al uitgebreid is, zo nog completer gemaakt.

Rate this post

Print Friendly