Het scannen van grote hoeveelheden documenten wordt bij servicebureaus, Business Process Outsourcers (BPO’s) en in postkamers van grote bedrijven veelal nog handmatig uitgevoerd. De eisen variëren per scanjob, waardoor het moeilijk is om deze bedrijfsprocessen te automatiseren.

De voorbereiding en nabewerking van documenten zijn een grote kostenpost, die kan oplopen tot wel 80 procent van de totale scankosten. Het stroomlijnen van deze processen is cruciaal om kosten te besparen, de productiesnelheid te verhogen en servicebureaus te helpen zich te onderscheiden van hun concurrenten.

Als antwoord hierop heeft Kodak Alaris de scanners van de i5000-serie voorzien van twee nieuwe functies. De Kodak i5650S en i5850S scanners kunnen nu de gescande documenten in drie sorteervakken uitvoeren on de zeer hoge eisen van servicebureaus, BPO’s en postkamers van grote bedrijven verder te optimaliseren. Het combineren van de slimme sorteerfunctie met hoge doorvoersnelheid en uitstekende beeldkwaliteit leidt tot meer productiviteit en aanzienlijk lagere kosten voor het scannen van documenten.

“Andere high-volume scanners die momenteel verkrijgbaar zijn, kunnen alleen sorteren met behulp van specifieke, eigen geschreven software,” aldus Susheel John, global category director, Scanners & Services, Kodak Alaris Information Management. “Met dit in gedachten hebben we de i5650S en i5850S ontwikkeld om de meeste sorteertoepassingen te kunnen laten uitvoeren via standaard stuurprogramma’s, zoals TWAIN en ISIS. Dit maakt het voor onze klanten veel gemakkelijker om productiever te zijn zonder een compleet nieuwe software oplossing te hoeven aanschaffen.”

Voor nieuwe klanten begint een hogere productiviteit met slimmer sorteren

De aanvraag van een lening of een hypotheek is een papierintensief proces. Banken moeten originele documenten ontvangen van nieuwe klanten om aan de regelgeving te voldoen. Om ervoor te zorgen dat alle originele documenten weer naar elke aanvrager worden teruggestuurd, moeten documenten zorgvuldig worden voorbereid voordat ze gescand worden en na het scannen weer van andere documenten gescheiden worden. Dit handmatige proces kan foutgevoelig, arbeidsintensief en kostbaar zijn.

De i5650S en i5850S vereenvoudigen het proces door de hoeveelheid handmatige handelingen te verminderen. Met behulp van de functie waarmee scheidingsbladen, om documenten te splitsen, worden herkend, worden herbruikbare scheidingsbladen verzamelt in het sorteervak aan de achterkant van de scanner. De originele documenten van de klant worden automatisch gescheiden van de formulieren voor de aanvraag van een lening of hypotheek en verzamelt in een sorteervak aan de voorkant van de scanner. Dit vermindert aanzienlijk de hoeveelheid tijd en handmatige arbeid die nodig is om deze taak uit te voeren.

Voortbouwen op een succesvol platform

De nieuwe i5650S en i5850S scanners hebben alle voordelen van de bekroonde i5000 Series scanners, waaronder de uitstekende verwerkingssnelheid van 180 – 210 pagina’s per minuut (ppm). De extra functies zijn:

  • Geavanceerde afhandeling van moeilijke documenten, zoals Interactive Multifeed Recovery, waardoor de doorvoertijd per uur toeneemt.
  • Intelligent labelen zodat elk document gevolgd kan worden, vanaf het moment dat het gescand wordt tot het moment dat het gerecycled of teruggestuurd wordt naar de klant.
  • Drie sorteervakken (twee aan de voorkant en één aan de achterkant) om uitzonderings- en herbruikbare scheidingsbladen te verzamelen.

Klanten kunnen blijven profiteren van Kodak Capture Pro Software, een krachtige softwareoplossing voor het vastleggen van grotere hoeveelheden documenten. Deze software kan in de huidige scanomgeving geïntegreerd worden om de invoer van gegevens te stroomlijnen en het meeste voordeel te halen uit de Kodak Alaris Information Management technologie.

De Kodak i5650S en i5850S scanners zullen vanaf oktober leverbaar zijn. De officiële introductie voor het publiek zal plaatsvinden van 16-20 oktober tijdens de GITEX-technologieweek in Dubai.

Rate this post

Print Friendly