Een informatieberg is net als een ijsberg. Je ziet alleen het topje, maar driekwart of meer van de berg is onzichtbaar. De bovenkant van de ijsberg is met wat voorzichtigheid nog te bedwingen. Door goed te kijken, op te letten en soms overnieuw te beginnen komen we wel op de juiste bestemming. Voor de informatieberg geldt dat ook, de top met de nieuwste documenten kunnen we nog wel bedwingen. Daar vinden we nog wel wat we zoeken.

Maar de oudere informatie die onder de top zit is ondoorzichtig, niet meer te herkennen en niet veel meer dan een enorme stapel (digitaal) papier. Is een Enterprise Search toepassing de oplossing voor het verkennen van al de verschillende informatiebergen?

Het informatievolume groeit exponentieel en voor de ontsluiting daarvan krijgt Enterprise Search een hoogste prioriteit op de ICT‐kalender. Dit omdat in de berg wellicht de nieuwe gouden speld kan liggen of omdat informatie uit de berg gewoon van essentieel belang is voor de bedrijfsvoering. Het aantal ES‐toepassingen dat de laatste maanden (jaren) op de markt beschikbaar kwamen is aanzienlijk.

Recent onderzoek wijst uit dat een informatieberg bestaat uit 11 procent aan bedrijfskritische documenten, 44 procent aan overbodige documenten en 45 procent aan onbekende documenten.

Lees alle resultaten en mogelijkheden in de white-paper;  Klimaatverandering in de informatiehuishouding

Klimaatverandering in de informatiehuishouding?
4 (80%) 1 vote

Print Friendly