Xillio, leverancier van het Content ETL Platform, nodigt beginnende en ervaren ontwikkelaars uit voor een hackathon op zaterdag 8 oktober 2016. Doel van deze hackathon is niet zozeer het kraken van systemen, maar het ontwikkelen van innovatie oplossingen voor veelvoorkomende problemen in de ICT-branche of andere sectoren. Tijdens de hackathon wordt door de organisatie extra implementatie uitdagingen toegevoegd. Het winnende team (1 of meer personen) kan 6 maanden lang gebruik maken van de resources binnen Xillio (kantoor, ICT-specialisten, marketing) om het gestarte project te realiseren.

Deelnemers zijn geheel vrij in hun projectvoorstellen en gebruikte ontwikkeltaal en -platform. Het is eveneens mogelijk, maar niet noodzakelijk, om gebruik te maken van Xill, een door Xillio ontwikkelde scriptingtaal die zeer eenvoudig in gebruik is en het gebruik van uitgebreide Javacode elimineert. Deze scriptingtaal komt samen met de Integrated Development Environment (IDE), inclusief debugger, uitgebreide help en voorbeeldcode.

De hackathon start op zaterdagochtend 8 oktober om 9.00 uur op het hoofdkantoor van Xillio in Hilversum. Nadat de deelnemende teams een presentatie geven over de door hen bedachte applicatie, wordt rond 21 uur de winnaar bekend gemaakt. Teams kunnen bestaan uit één of meer personen. Zowel beginnende als ervaren ontwikkelaars kunnen deelnemen.

Meer informatie en inschrijven via http://www.hackathon.io/xillio-creative

Rate this post

Print Friendly