HP Inc. (HP) lanceerde zijn eerste inkjet grootformaat DesignJet-printer in 1991. Het apparaat verving hiermee penplotters en vernieuwde de manier waarop architecten en engineers grootformaat technische tekeningen ontwierpen. Het originele monochrome model maakte printen makkelijker, sneller en goedkoper. Later kwamen er exemplaren op de markt die ook kleurafdrukken konden maken. Dit zorgde voor nieuwe toepassingsmogelijkheden zoals het printen van GIS-kaarten. Ook beschikten de printers over hogere snelheden en waren afdrukken voorzien van een betere kwaliteit.

Wereldwijd zijn er al meer dan 3 miljoen HP DesignJet-printers geïnstalleerd. Daarom zet HP zich in voor innovatie en het behoud van open samenwerkingen met haar klanten. HP vindt het belangrijk om niet alleen oplossingen te creëren voor hen, maar juist ook mét hen. HP Designjet-printers zijn gebaseerd op R&D-kennis die in de afgelopen decennia is opgedaan. Hierdoor creëert HP voor elke generatie oplossingen die makkelijker, sneller en beter zijn.

‘’Dit jaar viert HP DesignJet zijn 25-jarig bestaan. DesignJet blijft toonaangevend op het gebied van betrouwbare printoplossingen, hoge snelheden en output van hoge kwaliteit”, aldus Thomas Valjak, EMEA Head of Large Format Printing, GSB HP Inc. ‘’We doen er alles aan om nieuwe technologie beschikbaar te maken voor grafisch ontwerpers, architecten, ingenieurs en bouwprofessionals. Belangrijk is dat onze techniek aansluit bij hun behoeften en ervoor zorgt dat ze kunnen werken waar en hoe ze willen. HP DesignJet ontstond in 1991 in Barcelona en na een kwart eeuw toont het marktaandeel van 60 procent wel aan dat we goed samenwerken met onze klanten.”

Om deze mijlpaal te vieren nodigt HP klanten uit voor de ‘’My HP DesignJet and Me”-wedstrijd. HP DesignJet-eigenaren kunnen zich vanaf 20 juni t/m 10 oktober aanmelden via hp.com/go/myhpdesignjet. De eerste 100 deelnemers ontvangen een cadeaubon t.w.v. €25,- en de eerste 5 winnaars krijgen een HP DesignJet T120 printer cadeau. De nummers 6 tot en met 10 winnen een HPx2 210 PC als prijs. Daarnaast ontvangen vijftien extra winnaars een goodybag met leuke jubileumitems t.w.v $100,-. Voorwaarde is wel dat deelnemers met ingang van 31 mei beschikken over een HP DesignJet-printer.

Rate this post

Print Friendly