De Sociaal-Economische Raad (SER) is recent succesvol live gegaan met het document management systeem M-Files. De SER stond eind 2015 voor de keuze: een update uitvoeren van het huidige DMS of via een versneld traject naar een nieuw en innovatieve DMS oplossing overstappen.

Na een kort maar zorgvuldig uitgevoerd selectietraject, inclusief een Proof of Concept, is begin februari besloten om tot vervanging van het bestaande DMS over te gaan. Dienstverlener en M-Files partner Enjoy & Deploy heeft de SER gedurende het gehele traject ondersteund en begeleid. In verband met een ander belangrijk SER project, diende de implementatie van M-Files binnen drie maanden uitgevoerd te worden. De nadruk van het project lag hierdoor op het overnemen van de bestaande DMS functionaliteit in M-Files en nog niet op het benutten van alle mogelijkheden van de nieuwe oplossing.

Tijdens het project zijn in goed overleg met de SER toch diverse verbeteringen gerealiseerd, vooral om de functionaliteit en het gebruikersgemak van M-Files maximaal te benutten. Eén van de belangrijkste SER processen, het (digitaal) voorbereiden van vergaderingen, wordt volledig ondersteund met behulp van de functionaliteit van M-Files. Het relatiebeheer en de opslag van alle bedrijfsrelevante informatie is ook in de EIM oplossing ondergebracht.

Johan Flipse, Manager bij Enjoy & Deploy: “De SER is al jarenlang een trouwe relatie van ons, een organisatie met een eigen karakter en identiteit, die weloverwogen keuzes maakt en waarde hecht aan kwaliteit en professionaliteit. Wederzijds vertrouwen, de korte implementatietijd en de kracht en gebruikersvriendelijkheid van M-Files hebben de doorslag gegeven dat de SER deze stap heeft gezet. Daarom is het geweldig om te zien dat de gebruikers zo enthousiast zijn over de mogelijkheden van het product. In het project ontstonden er al allerlei nieuwe ideeën voor vervolgprojecten, die inmiddels ook al zijn opgestart.”

Rate this post

Print Friendly