Als definitieve locatie voor haar Cloud Sales Center in Amsterdam heeft Oracle gekozen voor een prestigieus oud pakhuis aan de Nieuwevaart in Amsterdam. Inmiddels zijn de benodigde werkzaamheden gestart en de verwachting is dat aan het begin van Oracle’s nieuwe fiscale jaar, 1 juni 2017, de medewerkers van het Cloud Sales Center hun intrek in de Nieuwevaart kunnen nemen.

In januari 2016 kondigde Oracle een grootschalige wervingscampagne aan voor 1.400 cloud sales professionals in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Hiervan krijgen 450 nieuwe medewerkers hun werkplek in Amsterdam. Sinds maart 2016 zijn de activiteiten van het Amsterdamse Cloud Sales Center gestart en inmiddels werken er al meer dan 150 medewerkers in het tijdelijke onderkomen in het UP gebouw aan de Piet Heinkade.

Het Cloud Sales Center speelt een belangrijke rol bij het uitbreiden van Oracle’s cloudbusiness. De opening van een Cloud Sales Center en de werving van 450 cloudsalesprofessionals in Nederland volgt op Oracle’s investering van miljarden dollars in de ontwikkeling van het meest complete portfolio van cloud computing-diensten.

Oracle biedt op dit moment meer dan zeshonderd verschillende cloudapplicaties aan die – in combinatie met zijn uitgebreide on-premise en cloud hardware- en softwareaanbod – de mogelijkheid bieden om bedrijven te helpen hun gehele zakelijke computing-omgeving naadloos te beheren tijdens de overgang naar de cloud

Oracle beschikt over een gerenommeerd hoofdkantoor in Utrecht en is trots zijn aanwezigheid uit te breiden naar Amsterdam. De nieuwe vestiging biedt Oracle toegang tot nog meer talent op de Nederlandse arbeidsmarkt en opent een deur naar enkele van de grootste merken van Europa, die ook in Amsterdam zijn gevestigd.

René van Stiphout, Country Leader bij Oracle Nederland: “Nederland vormt een steeds grotere cloudmarkt binnen EMEA, nu bedrijven steeds meer gebruik maken van het volledige potentieel van de cloud. We breiden onze saleskracht uit om onze klanten te ondersteunen tijdens hun digitale transformatie. In Amsterdam verwelkomen we iedere maand vele nieuwe cloudsalesprofessionals, die klanten helpen optimaal gebruik te maken van cloudsoftware, -platforms en -infrastructuur.”

Kajsa Ollongren, locoburgemeester van Amsterdam: “We zijn zeer verheugd over de keuze van Oracle voor dit prachtige kantoorpand aan de Nieuwevaart dat momenteel grondig wordt gerenoveerd. De oevers van de Nieuwevaart kennen een historie van scheepsbouw en goederenopslag. De komst van Oracle’s Europese digitale verkoopactiviteiten geven wederom een internationale karakter aan deze vaart. We zij er van overtuigd dat dit kantoor een extra troef zal zijn bij het aantrekken van talent uit binnen –en buitenland.”

Oracle heeft een speciale website ingericht voor sollicitaties: http://experience.oracle.com

Rate this post

Print Friendly