4CLOUD® introduceert PIMS™ (Patiënt Informatie Management Systeem), een nieuwe softwareoplossing voor ziekenhuizen en zorginstellingen, ten behoeve van het opmaken en aanbieden patiëntinformatie folders in HTML en PDF formaat. Gedurende een periode van 2 jaar is het systeem ontwikkeld in nauwe samenwerking met Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem, die het systeem inmiddels al enige tijd naar volle tevredenheid in gebruik hebben. 
Communicatie met patiënten
Het goed informeren van patiënten is een belangrijke taak van zorgverleners en ziekenhuizen. Dit kan ondermeer middels het verstrekken van gedrukte folders, via informatiezuilen in het ziekenhuis, en natuurlijk via de website. Maar hoe houdt u al deze informatie up-to-date, en hoe zorgt u ervoor dat al deze informatie overal actueel is? Daar is nu een oplossing voor; PIMS™.
Met behulp van het innovatieve en geavanceerde PIMS™ van 4CLOUD® kunnen artsen, specialisten en medewerk(st)ers van de afdeling Patiënt Informatie op eenvoudige wijze hun eigen tekst-, beeld-, en foldermateriaal beheren. Het samenstellen van foldermateriaal en informatie gebeurt binnen één applicatie die eenvoudig in gebruik is en u tijd en kosten besparen.
Automatisch PDF folders genereren
Met een simpele druk op de knop kan er een gedrukte versie besteld worden van een folder, en worden informatie op de website én informatiezuilen automatisch geüpdatet. Alle folders kunnen via de website worden aangeboden in zowel HTML formaat, of door het systeem automatisch gegenereerde PDF bestanden. Alles uiteraard in eigen huisstijl, zonder tussenkomst van een DTP’er.
Binnen het PIMS™ systeem kunnen folders voorzien worden van een uiterste houdbaarheidsdatum (revisiebeheer). Wanneer deze verstrijkt wordt er vooraf automatisch een e-mail toegezonden aan de personen die toegekend zijn aan de betreffende folder, waarin verzocht wordt de inhoud ervan op actualiteit te controleren.
Lage leercurve, eenvoudig in gebruik
De opmaak van folders, zogenaamde vaste tekstblokken (terugkerende teksten die in meerdere folders gebruikt worden) en het beheer van beeldmateriaal is op een zeer gebruiksvriendelijke manier geregeld binnen het systeem. Iemand die gewend is te werken met Microsoft Word, zal zich snel thuisvoelen in het PIMS™ systeem, waardoor de leercurve zeer laag is.
PIMS™ is een web-gebaseerde software oplossing die eenvoudig te gebruiken is op tablets, desktop computers of laptops, waar en waneer dan ook. Dankzij de uitgebreide gebruikersbeheer functie is de informatiestroom binnen PIMS™ op een goede manier te managen en kunt u specifieke rechten toekennen aan de gebruikers. PIMS™ draagt tevens bij tot betere vindbaarheid op het internet van patiënt informatie.
Het archiveren van niet langer gebruikte folders kan binnen PIMS™ eenvoudig zowel in PDF als in HTML formaat, zodat folders snel opnieuw opgeroepen kunnen worden en u een historie opbouwt van al uw foldermateriaal. Dankzij de krachtige zoekfuncties kunt u ook snel alles terugvinden in het systeem.
PIMS™ helpt ziekenhuizen en zorginstellingen hun informatiestroom met betrekking tot patiëntinformatie op eenvoudige wijze te automatiseren. De doorontwikkeling van PIMS™ vindt ook geheel plaats in samenspraak met de gebruikers van het systeem, waardoor onze klanten uiteindelijk voor een belangrijk deel zelf bepalen hoe de software evolueert. Deze wijze van doorontwikkeling is al sinds jaar en dag de ruggengraat van de bedrijfsfilosofie van 4CLOUD®.
PIMS™, dé patiëntinformatie oplossing voor ziekenhuizen en zorginstellingen
5 (100%) 3 votes

Print Friendly