Per 1 september 2016 begint Peter de Graaf als directeur Informatie & Technologie. Portbase haalt hiermee een energieke IT topper in huis, waardoor de organisatie verder kan innoveren en zo voor de community nog meer waarde kan toevoegen.

peter_de_graaf1

Peter volgt de huidige IT directeur, Willem van Groenland op, die in oktober 2015 ad-interim is aangesteld. Onder zijn regie werd een verdere professionalisering ingezet en groeide Portbase in haar rol als centrale verbinder van maritiem logistieke partijen. Een rol die naast het aanjagen van innovaties, ook politiek van aard kan zijn. De organisatie heeft dan ook de tijd genomen om een goede directeur te vinden, die de IT dienstverlening naar een volgend level kan tillen en ervaring heeft met het opbouwen en onderhouden van relaties met uiteenlopende partijen.

Algemeen Directeur Iwan van der Wolf is erg tevreden met de komst van de nieuwe directeur: ”Peter heeft ondanks zijn relatief jonge leeftijd – hij is pas 38 – veel ervaring met het realiseren en beheren van slimme data- en informatiediensten. Zo was hij als IT manager bij Stedin onder andere verantwoordelijk voor het innoveren van de IT diensten en ICT infrastructuur. Portbase wil de komende periode verder innoveren, mede door het aanbieden van dataservices, en hierdoor voor de community nog meer waarde toevoegen. Peters ervaring en zijn sterke focus op verbeteren gaan Portbase hierbij zeker helpen.”

De reden om bij Portbase te willen werken is voor Peter de Graaf glashelder. “De positie van Portbase in de havensector en de vele miljoenen berichten die via Portbase verzonden worden, hebben een aantrekkingskracht op mij. Ook het verder onderzoeken en realiseren van nieuwe diensten in samenwerking met de verschillende partijen en het daarbij horende stakeholdersmanagement zie ik als een uitdagend en belangrijk onderdeel van de functie”, aldus Peter de Graaf.

Rate this post

Print Friendly