Aan InSoft Automation is de InterTech Technology Award 2016 toegekend voor zijn hoofdproduct Imp. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt door de brancheorganisatie Printing Industries of America aan innovatieve technologieën die een duidelijk effect zouden kunnen hebben op de manier waarop drukwerk wordt geproduceerd. De award werd toegekend aan Imp vanwege het hoge niveau van intelligentie, automatisering en de mogelijkheid om in een breed scala van verschillende workflows te worden ingeschakeld. Imp vertegenwoordigt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van intelligent management van lay-outing, impositie, samenvoeging en stansen voor uiteenlopende druktechnologieën, zoals offset, digitaal, VSOP en grootformaat.

“Deze prestigieuze award is een erkenning van de baanbrekende technologie die het dagelijks werk van drukwerkproducenten overal ter wereld vereenvoudigt en hen meer winst oplevert door optimaal gebruik van materialen en machines”, aldus Santosh Mulay, Vice President van InSoft.

Imp is een veelzijdig programma waarmee het aanmaken van kostengebaseerde drukklare lay-outs wordt geautomatiseerd. Als het niveau van de automatisering die het programma biedt al indrukwekkend mag genoemd worden, dan springt de mogelijkheid om lay-outs te optimaliseren voor zeer uiteenlopende soorten jobs (van verpakkingen en labels tot tijdschriften) en drukprocessen (zoals offset, digitaal en grootformaat) toch wel écht in het oog. Daarnaast kunnen ook rechthoekige platte jobs en stans-jobs apart of tezamen worden samengevoegd.

“De juryleden van Intertech waren onder de indruk van de innovatieve functies en de flexibiliteit van Imp en het feit dat het kan worden gecombineerd met drukpersen van zeer verschillende afmetingen”, aldus Jim Workman, Vice President van het Center for Technology and Research van Printing Industries of America.

Met Imp hoeven drukwerkproducenten niet meer meerdere producten van verschillende leveranciers aan te schaffen en te onderhouden. In plaats daarvan kunnen ze gebruik maken van een geïntegreerde workflow voor verschillende types jobs en print- en afwerktechnologieën, wat de complexiteit van hun dagelijkse bedrijfsvoering aanzienlijk reduceert.

Imp is het enige programma dat zoveel uiteenlopende soorten jobs afhandelt voor een breed scala aan printtechnologieën.

Dit programma biedt overtuigende voordelen door automatisch kostenbesparende lay-outs voor de onderstaande scenario’s te berekenen en te genereren:

  • Impositieplannen voor boeken maken op complexe multirotatiepersen met inline snijmachines en vouwunits
  • Alle soorten jobs samenvoegen op zowel vellenpersen als rotatiepersen (offset), waaronder ook VSOP (Variable Sleeve Offset Press). Het programma stelt automatisch de optimale lengte voor de te gebruiken sleeve voor.
  • Optimalisatie van rechthoekige of stans-jobs op een flatbedprinter of een rol-naar-rol grootformaatprinter
  • Samenvoegen van vouwkartons

Deze geautomatiseerde software voor het plannen van druklay-outs biedt klanten ook het grote voordeel dat zij snel en nauwkeurig hun calculatie kunnen uitvoeren en offertes aanmaken. Deze totale geïntegreerde intelligentie stelt de calculator in staat om, zonder veel kennis van het productieproces, nauwkeurige lay-outs aan te maken en op basis daarvan de calculaties op te stellen.

Unieke technologie die in Imp is geïntegreerd

– Geïntegreerde intelligentie waarmee automatisch druklay-outs worden gepland en aangemaakt. Niet alleen is het samengevoegde meer kosteneffectief, daarnaast helpt het ook te garanderen dat alle bewerkingen, inclusief de afwerkingen, correct worden uitgevoerd.

– Holistische optimalisatie: Het programma is gebaseerd op de gedachte dat papiergebruik niet op zichzelf staat. Andere proceskosten die voortkomen uit drukken, guillotine-snijden, maken van stansen, stansen en binden worden meegenomen in de berekeningen.

– Een nieuwe benadering garandeert dat veel problemen zijn opgelost en dat de complexiteit voor klanten wordt gereduceerd dankzij één enkele interface voor impositie van boeken, platte jobs en geneste lay-outs voor stans-jobs. Het is niet meer nodig om verschillende workflows te gebruiken voor het aanmaken van printlay-outs voor verschillende soorten jobs. De CAD-operator gebruikt in zijn CAD-toepassing praktisch dezelfde workflows als de impositie-operator in pre-press.

Imp stelt drukwerkproducenten niet alleen in staat om de planning en het aanmaken van lay-outs te automatiseren; met dit programma kunnen ze, met behoud van hun marges, ook lagere offertes uitbrengen aan hun klanten en zo meer orders binnenhalen en groeien.

Rate this post

Print Friendly