LibreOffice 5.2.0, uitgegeven door The Document Foundation, verbetert de integratie met Google Drive en ondersteunt classificatie van documenten.

Met LibreOffice 5.2 kunnen documenten worden geclassificeerd in categorieën volgens TSCP-standaarden. Classificaties zoals “vertrouwelijk” en “intern” worden toegevoegd aan de documenteigenschappen maar ook zichtbaar als bijvoorbeeld watermerk.

Gelijktijdig is de ondersteuning voor digitale ondertekeningen uitgebreid met beschrijvingen alsmede het importeren en exporteren van deze handtekeningen in OOXML-bestanden. De integratie met Google Drive is uitgebreid met ondersteuning van de twee-staps authenticatie.
Opvallend, en voor zakelijke gebruikers als het goed is minder aansprekend, is dat LibreOffice 5.2 uitstekend draait op Windows XP, dat door Microsoft niet meer wordt ondersteund.

In LibreOffice 5.2 wordt een nieuwe duidelijker en makkelijker template manager gebruikt. En er zijn, onder de ruim 70 verbeteringen en uitbreidingen, meer aanpassingen in de gebruikersinterface, die het werken met LibreOffice nog handiger maken.
Het spreadsheet-programma Calc heeft diverse nieuwe functies en functies waarvan de mogelijkheden zijn uitgebreid. De uitwisseling met Microsoft’s Excel-bestanden blijft zo up-to-date.

De 5.2.0 is de eerste uitgave in de “fresh”-lijn en vooral geschikt voor vroege overstappers en ervaren gebruikers; meer behoudende gebruikers zullen kiezen voor een versie uit de “still”-lijn. Overigens adviseert The Document Foundation om voor zakelijk gebruik en migraties altijd gebruik te maken van professionele ondersteuning. TDF onderhoudt daarvoor een lijst.

Overzicht en handige video’s van nieuwe functies:
http://nl.libreoffice.org/ontdek/new-features
Downloaden 5.2.0, de nieuwe fresh-versie:
http://nl.libreoffice.org/download/libreoffice-fris/
Downloaden 5.1.5, de still-versie:
http://nl.libreoffice.org/download/libreoffice-rustig/
Overzicht van alle nieuwe functies:
https://wiki.documentfoundation.org/ReleaseNotes/5.2
Zakelijke support: http://www.documentfoundation.org/gethelp/support/

Rate this post

Print Friendly