Vandaag introduceert Fujitsu een nieuwe aanpak van dataprotectie in gevirtualiseerde data centers met de ETERNUS CS200c S3 appliance, een ideale backup oplossing voor hyperconverged infrastructuren (HCI). Deze nieuwe geïntegreerde backup appliance levert een eenvoudige en kostenefficiënte benadering van uitdagingen op het gebied van dataprotectie in zowel fysieke als virtuele omgevingen. De Fujitsu ETERNUS CS200c S3 vormt een belangrijke aanvullig op Fujitu’s PRIMEFLEX portfolio van ready-to-run appliances en referentie architecturen. De Fujitsu ETERNUS CS200c is ontworpen om bedrijfsrisico’s te minimaliseren door het voorkomen van verlies van backups, post-disaster recovery failures en corruptie van gevoelige data.

De ETERNUS CS200c S3 is een volledig geïntegreerde backup oplossing, welke archivering en herstel mogelijk maakt van een ongelimiteerd aantal servers in fysieke, virtuele and cloud-gebaseerde data centers. Dit betekent dat organisaties hun kritieke applicaties virtueel kunnen draaien en tegelijkertijd stricte SLA’s kunnen halen op het gebied van dataprotectie.

Uwe Neumeier, Vice President en Head of Data Center, EMEIA Product Business bij Fujitsu, zegt hierover: “Hyperconverged en software-defined systemen helpen ondernemingen met real-time digitale activiteiten, en hoewel deze systemen sommige dataprotectie mogelijkheden bieden, is het vaak zo dat backup kopieën op hetzelfde platform worden opgeslagen. Dit betekent dat business kritische gegevens niet veilig zijn voor datacorruptie of dataverwijdering. Onze nieuwe appliance verhelpt dit manco, met een betrouwbare backup en herstel oplossing gedurende de gehele levenscyclus van elke virtuele machine, zelfs binnen een hyperconverged oplossing – dit betekent continue bescherming van business kritische data, zelfs bij calamiteiten met grote impact.”

De ETERNUS CS200c S3 is voorgeconfigureerd, wat een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert bij uitrol. Door het automatiseren van complexe of repetitieve taken worden het bewaken van business continuity en herstel na een calamiteit gestroomlijnd. Dit herstel is vrijwel direct: door het creeren van snapshots en off-host backups van honderen virtuele machines kan een omgeving snel weer in de lucht zijn. Een policy-based aanpak garandeert dat geen enkele virtuele machine onbeschermd is en tegelijkertijd een optimaal gebruik van resources.

Door de geïntegreerde Commvault functionaliteit levert de ETERNUS CS200c S3 een optimale backup oplossing voor virtuele infrastructuren. Belangrijke hypervisors zoals Microsoft’s Hyper-V en VMware’s vSphere worden ondersteund, evenals Commvault’s advanced data management functionaliteiten voor eenvoudig data management.

Sangram Dange, GM, Data Protection and Recovery Business Unit, Commvault zegt hierover: “Commvault werkt samen met Fujitsu om backup en data management for Hyperconverged Infrastructures (HCI) te vereenvoudigen. De combinatie van Commvault’s data protectie software met de Fujitsu’s ETERNUS CS200c appliance biedt een eenvoudige ‘out of box’ oplossing voor bescherming van data in virtuele omgevingen inclusief backup van hyper-converged infrastructuren. Met de integratie van Commvault’s mogelijkheden voor het beschermen van virtuele omgevingen in de ETERNUS CS200c appliance, worden gebruikers end-to-end ontzorgd op het gebied van aanschaf, operationeel maken, support en schaalbaarheid van hun virtuele omgeving.”

Prijs en verkrijgbaarheid

Fujitsu ETERNUS CS200c S3 is in Nederland verkrijgbaar vanaf Augustus, 2016. Deze kan direct betrokken worden van Fujitsu en via distributie partner Copaco.

Rate this post

Print Friendly