Simian, het productiebedrijf van Reclameland, Drukland.nl en Flyerzone, heeft onlangs de capaciteit voor het maken van offsetplaten verdubbeld. ‘Die uitbreiding was hard nodig om de groei die wij doormaken aan te kunnen’, zegt directeur/eigenaar Wouter Haan.

‘We hebben gekozen voor een Kodak Magnus 800 plaatbelichter. Dat heeft alles met betrouwbaarheid van het merk Kodak te maken. Kodak is internationaal toonaangevend in deze prepress oplossingen. Met onze nieuwe aanwinst zijn we in staat volledig geautomatiseerd 40 platen per uur maken. Er komen nauwelijks mensenhanden meer aan te pas, alleen nog om de platen bij te vullen en de belichte platen naar onze Komori drukpers te brengen. Onze nieuwe CTP belichter is geleverd en geïnstalleerd door AtéCé Graphic Products. Dat hebben dat in no-time gedaan. Binnen enkele dagen was het systeem in productie en waren onze mensen door AtéCé opgeleid, chapeau.

CTP- en indeelspecialist Jurjen Sleebos is zeer goed te spreken over de Kodak Magnus 800 en ook over de Kodak Trillian offsetplaten die Simian tegenwoordig gebruikt. Sleebos: Bij ons moet in zeer korte tijd het drukwerk dat van de pers komt, kunnen worden nabewerkt. Trillian platen zijn geschikt voor H-UV inkten en staan garant voor de hoogste kwaliteit. Het zijn de meest robuuste platen in zijn soort en kennen amper slijtage door mechanisch of chemische invloeden. Bovendien kent de plaat een extreem lage milieubelasting. Ook dat is voor onze internetklanten een belangrijk argument’.

Simian kiest voor Kodak plaatbelichter en platen
4.33 (86.67%) 3 votes

Print Friendly