Uit eerder onderzoek van Nexus Verus blijkt dat de voornaamste reden dat organisaties nog niet massaal over zijn op elektronisch factureren de angst voor het niet meekrijgen van leveranciers is. Leveranciers zijn namelijk de sleutel tot een succesvol elektronisch facturatieproces. Een organisatie die de facturen elektronisch wil verwerken moet de facturen immers elektronisch aangeleverd krijgen.

Bij het kiezen voor een elektronische facturatieoplossing is het dus belangrijk om rekening te houden met de leveranciers. Kies je voor een scan- en herkenoplossing dan zullen de meeste leveranciers gemakkelijk mee kunnen doen, maar is het factuurverwerkingsproces verre van optimaal. Kies je voor een elektronische facturatie oplossing op basis van UBL of XML, dan is het factuurverwerkingsproces voor die specifieke facturen optimaal, maar zullen er weinig leveranciers zijn die hieraan mee kunnen doen.

Met Factuurportal geef je de leveranciers een keuze:

  • De leveranciers die al UBL aankunnen, leveren de facturen in dit formaat aan
  • De leveranciers die UBL nog niet aankunnen slaan de facturen op in PDF en mailen die vervolgens naar Factuurportal

Op deze manier kunnen alle leveranciers gemakkelijk meedoen. Sterker nog, op deze manier willen alle leveranciers meedoen. Uit onderzoek blijkt dat ruim 90% van de leveranciers de facturen in PDF wil aanleveren indien hier om wordt gevraagd. Logisch, het versturen van een PDF-factuur is sneller en goedkoper dan het printen en opsturen van een papieren factuur. Daarnaast heeft de leverancier áltijd inzicht in de status van zijn factuur en kunnen de facturen veel eerder betaald worden, alleen maar voordelen dus!

Factuurportal is niet de enige oplossing voor elektronische factuurverwerking, maar wel de enige die 100% correct verwerkte facturen en een maximale leveranciersadoptie garandeert. Hoe? Lees het hier: hoe Factuurportal waarde toevoegt aan uw organisatie.

Rate this post

Print Friendly