Hyarchis  gaat intermediairs uit de hypothecaire markt ondersteunen met het volledig digitaliseren van het hypotheekproces, middels de Hyarchis Mortgage Solution. Dit proces start bij het eerste advies en informatieverzameling en eindigt bij het passeren van de akte. Alle stakeholders, van consument tot intermediair en geldverstrekker, kunnen binnen dit ene systeem samenwerken. Zo ontstaat een transparante en volledig digitale samenwerking. De Hyarchis Mortgage Solution is een cloudgebaseerde oplossing die geheel via het Hypotheken Data Netwerk (HDN) protocol communiceert met aangesloten systemen, waardoor een korte time-to-market te realiseren is.

Hyarchis ziet een groeiende vraag vanuit de markt naar digitale, snelle en transparante verwerking van hypotheekprocessen. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is de invoer van de Mortgage Credit Directive. Deze Europese norm stelt dat een offerte uitgebracht door een hypotheekverstrekker niet langer onder voorbehoud mag zijn. Het directe gevolg is dat geldverstrekkers in afzienbare tijd de benodigde documenten van de consument moeten verzamelen. Hierdoor krijgen zij zo snel mogelijk een goed klantbeeld op basis waarvan een offerte zonder voorbehoud uitgebracht kan worden. Als dit proces te lang duurt, of niet transparant genoeg is, is de kans groot dat de consument met een andere geldverstrekker in zee gaat. Een systeem dat volledig digitaal en transparant samenwerken mogelijk maakt is daarbij dus key.

André van der Doelen, CEO en oprichter van Hyarchis: “Wij staan midden in de hypotheekmarkt en zien als geen ander met welke uitdagingen organisaties vandaag de dag te maken hebben. We hebben een mooi track record opgebouwd als het gaat om het ondersteunen van digitale processen binnen de backoffice. Vanuit die positie is de Hyarchis Mortgage Solution, die voornamelijk het midoffice ondersteunt, een logische volgende stap. En met de MCD in het kielzog is het voor ons nu het moment om klanten ook met een goed ingerichte midoffice verder te helpen.”

Rate this post

Print Friendly