Oracle kondigt met trots aan Oracle Cloudtechnologie te gaan leveren aan het Platforms Enabling Advanced Wireless Program (PAWR), een programma van het White House Office of Science and Technology Policy. Het programma wordt geleid door de National Science Foundation, de non-profitorganisatie US Ignite, en een consortium van experts uit de sector en academische wereld. Deze groepen werken samen om meer grip te krijgen op de unieke uitdagingen en kansen die door next-generation netwerkplatformen worden gecreëerd.

Oracle Communications voorziet onderzoekers van technologie voor core-netwerkbeheer, analytics en netwerkorkestratie om hen te helpen de invloed van abonneegedrag te interpreteren, de orkestratie te verbeteren en de beveiliging te ondersteunen. Oracles bijdrage aan dit initiatief bevordert de vooruitgang op het gebied van draadloze technologie op de volgende manieren:

  • Ontdekken hoe toegepaste analytics negatieve invloeden op orkestratie kunnen minimaliseren, en algehele netwerk- en serviceperformance kunnen verbeteren;
  • Monitoren en meten van netwerken in de nieuwe omgeving voor optimale prestatie en betrouwbaarheid;
  • Analyseren van capaciteit in een virtueel netwerk, waardoor resources (bijvoorbeeld hardware en licenties) beschikbaar worden wanneer dat nodig is;
  • Nieuwe formules en metrics identificeren om cloud-based telecomnetwerken te ontwerpen en beveiligen;
  • Vaststellen van de invloed van abonneegedrag en gebeurtenissen op netwerk-/serviceorkestratie.

De research- en development-activiteiten van Oracle dragen bij aan een betere grip op het voorkomen van netwerkmisbruik via legitieme netwerkverbindingen. Op deze manier kunnen zelfs ‘vertrouwde’ netwerken geen misbruik maken van hun toegang. Ook de analyse van de invloed van andere netwerken via misconfiguraties of malformed packets is hierbij inbegrepen. Daarnaast helpen Oracles bijdrages standaarden, procedures en uitgangspunten voor de telecommunicatiecloud vast te stellen.  

“We zien een kans om het vermogen en de flexibiliteit van de cloud naar telecommunicatie over te hevelen,” zegt Doug Suriano, senior vicepresident en general manager, Oracle Communications. “Zo krijgen we meer grip op de invloed van abonneegedrag op de technische inrichting, hoe analytics orkestratie op netwerk- en serviceniveau kan verbeteren, en hoe de beveiliging van het regelvlak kan worden ondersteund om kwaadwillend gedrag te voorkomen.”

Oracle is trots om mee te doen als grondlegger en bestuurslid van PAWR, een organisatie die de onderzoekagenda en beleidskwesties voor US Ignite aanstuurt. US Ignite verzorgt de design-, bereik- en onderzoeksdoelstellingen voor haar leden.

Extra informatie

  • National Science Foundation @NSF
  • The White House Office of Science and Technology Policy @whitehouseostp
  • US Ignite @US_Ignite
  • #advancedwireless | #PAWR
Rate this post

Print Friendly