Vandaag maakt HP Inc. (HP) bekend dat de HP PageWide XL-printerserie en de HP DesignJet T830 multifunctionele printer in de prijzen zijn gevallen tijdens de uitreiking van de Red Dot Awards 2016.

Het HP PageWide XL-printportfolio kreeg de hoogste onderscheiding toegekend: de Red Dot: Best of the Best Design Award vanwege de kwaliteit van het design. De HP PageWide XL-printerserie behoorde bij de 1,5 procent van de producten die een prijs in de wacht sleepte. In totaal waren er in deze categorie 5.200 inzendingen van fabrikanten, afkomstig uit 57 verschillende landen. Het large-format HP PageWide XL-printportfolio, inclusief de HP PageWide XL 8000, HP PageWide XL 5000 en 4000/4500-printerserie, stelt reprohuizen, print service providers (PSP’s), enterprise central reprographic departments (CRD’s) en printshops in staat computer-aided design (CAD) tekeningen te printen. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden voor het afdrukken van geografische kaarten, point-of-sale-applicaties en posters.

De HP PageWide XL 8000, die recentelijk de 2016iF Gold “Best of Best” Design Award ontving, is de snelste large-format printer tot op heden die zowel monochrome als kleurenprints kan afdrukken. Bovendien beschikt het apparaat over besparingsopties waardoor productiekosten met maximaal 50 procent afnemen.(1)

De Red Dot-jury bestond uit 41 internationale experts waaronder freelance designers, design professoren en gespecialiseerde journalisten. Zij vertelden het volgende over de HP PageWide XL-printportfolio: “Het HP PageWide XL-printportfolio maakt indruk met zijn esthetiek en technische kwaliteit. De apparaten laten hierdoor op hun gebruikers een blijvende indruk achter.” Ook werd het elegante uiterlijk, de toegankelijkheid en functionaliteit van de productgroep geprezen.

Rate this post

Print Friendly