callas software, marktleider in oplossingen voor geautomatiseerde pdf-kwaliteitscontrole en -archivering, brengt vandaag een belangrijke update uit voor zijn pdfToolbox productlijn: pdfToolbox 9. De nieuwe versie verbetert de kracht van variabelen en integreert volledig nieuwe technologieën voor de grootformaat- , etikettering- en verpakkingsmarkten. Daarnaast ondersteunt ze CxF-kleurgegevens in pdf en integreert ze een verbeterde bruikbaarheid voor inzoomen en wireframe-weergave.

“pdfToolbox heeft zijn erkenning verdiend in de meest veeleisende preflight- en correctiefasen van workflows”, legt Dietrich von Seggern uit, Managing Director bij callas software. “Maar in de laatste jaren wordt het steeds vaker gebruikt om jobs voor te bereiden, als volledige job-voorbereiding oplossing. Met pdfToolbox 9 is de functionaliteit nu uitgebreid naar de verschillende afwerkingshandelingen die nodig zijn om een pdf klaar te maken voordat die naar de RIP gaat. Heel wat van de nieuwe functies betekenen een aanzienlijke verbetering van de mogelijkheden van pdftoolbox voor de grootformaat-, etikettering- en verpakkingsmarkten. Afgaande op de verzoeken die we van klanten kregen die deze nieuwe functies op drupa zagen, zijn mensen heel enthousiast over deze nieuwe richting.”

Betere ondersteuning voor steunkleuren in pdf met op CxF gebaseerde workflows

Hoewel pdf-bestanden voldoende informatie over steunkleuren bevatten om een goed schermvoorbeeld te leveren, vormen complexere handelingen zoals correcte kleurproofing of steunkleuren nauwkeurig omzetten naar CMYK een grotere uitdaging. Door CxF-gegevens (kleuruitwisselingsindeling, ISO 17972-4) in het pdf-bestand op te slaan, kunnen veel betere resultaten worden behaald.

Verbeteringen aan de viewer

pdfToolbox 9 bevat een betere zoomfunctie en kan bestanden tonen in wireframe-modus. Verschillende types objecten kunnen worden uitgefilterd zodat je afbeeldingen kunt verbergen en bijvoorbeeld kunt nagaan of er objecten achter zitten.

Grootformaat afwerkingsfuncties

pdfToolbox Desktop 9 beschikt precies hiervoor nu over een speciale grootformaat sectie. Witruimte en afloop kunnen aan het pdf-bestand worden toegevoegd, extra afwerkingslagen zoals dekkend wit of vernisinkten kunnen worden toegevoegd aan het hele bestand of alleen in bepaald gebieden, oogmarkeringen kunnen worden toegevoegd rondom het document en voor hele grote documenten wordt tiling (het aanmaken van een aantal kleinere, afdrukklare stukken) ook ondersteund. Met pdfToolbox Server kunnen al deze taken geautomatiseerd worden.

Power Shapes: maak van elke vorm een extra scheiding of stans

PDF-bestanden die de juiste uitvoerstandaard hebben, zijn niet altijd klaar voor productie. Ze missen mogelijk een witte onderlaag, vernis of een stans. Deze elementen moeten vaak handmatig door een prepress-operator worden toegevoegd.
In pdfToolbox 9 kun je met de nieuwe shapes-functie vector- of bitmapelementen detecteren en ze omvormen tot afzonderlijke “vormen” (shapes).

Krachtige verwerking voor nog dynamischer workflows

In pdfToolbox 9 kan elke functie in een Procesplan nu worden bediend en dynamisch worden gemaakt met behulp van variabelen. Maar dit is nog niet alles. Nu kun je met pdfToolbox nog krachtiger workflows bouwen door de Javascript-ondersteuning in variabelen. Zo wordt het mogelijk om in variabelen berekeningen uit te voeren en informatie te halen uit het pdf-bestand dat wordt verwerkt.

En omdat variabelen kunnen verwijzen naar andere variabelen die in een profiel worden gebruikt, kunnen intelligenter profielen worden gebouwd. Bij grootformaat afdrukken bijvoorbeeld, kunnen klanten een profiel bouwen met de weergaveafstand van een job als invoer waarna vervolgens alle benodigde limieten voor tekstgrootte en minimale resoluties automatisch worden berekend.

Lees het volledige persbericht hier.

Rate this post

Print Friendly