Vandaag kondigt HP Inc. (HP) aan dat Christiansen Print van de Thimm Group eigenaar wordt van de nieuwe HP PageWide Web Press T1100S. De revolutionaire single-pass inkjetoplossing is aangeschaft voor het pre-printen van digitale afdrukken op golfkarton.

Christiansen Print installeert zijn eerste HP PageWide Web Press T1100s en breidt hiermee zijn digitale pre-printcapaciteit uit. De nieuwe pers zorgt voor goedkopere printsessies met meer volume (tot maximaal 50.000 m2). Ook worden voorraden teruggebracht, inlaadtijden verkort en de projectduur beperkt tot maximaal twintig dagen. Bovendien wordt de projectfase (moment van ontwerp tot de levering van product) aanzienlijk versneld door de overstap van analoog naar digitaal printen.

De voordelen van HP’s nieuwe digitale printoplossing zijn van invloed op corrugated job management. Christiansen Print kan voor zijn klanten nu van toegevoegde waarde zijn dankzij ‘box-of-one’-applicaties. Dit houdt in dat elke verpakking voorzien kan worden van verschillende visuals en fotoafdrukken van hoge kwaliteit. Ook zijn er anti-namaakfuncties mogelijk. Een voorbeeld hiervan is het printen en inbedden van onzichtbare codes aan de binnenkant van de inkjetafdruk. Hiermee kan men het product in een later stadium traceren.

“De HP PageWide Web Press T1100S brengt onze visie op pre-printtransformatie naar het volgende niveau”, zegt Mathias Schliep, algemeen directeur, Thimm Group. “De toevoeging van de revolutionaire HP T1100S voor digitaal hoogvolume printen is niet alleen voor onze firma een belangrijke ontwikkeling, maar ook voor de golfkartonindustrie als geheel. Thimm Group is verheugd dat het mag bijdragen aan deze transformatie en we kijken ernaar uit om dit in samenwerking te doen met een digitale reus als HP.”  

De HP PageWide Web Press T1100S is 2.8 meter breed (110-inch) en kan tot maximaal 30.600 m2 per uur produceren. Het apparaat beschikt over HP Multi-lane Print Architectuur (MLPA). Door deze revolutionaire technologie kan de pers meerdere taken uitvoeren met verschillende looptijden, waarbij er gelijktijdig diverse verpakkingsformaten worden bedrukt.

“HP’s nieuwste inkjet golfkartoninnovatie zorgt ervoor dat printsessies en laadtijden van print providers worden teruggebracht. Hierdoor benutten onze klanten nieuwe mogelijkheden”, zegt Michael Smetana, hoofd marketing, Graphics Solutions Business, EMEA, HP. “De thermische inkjettechnologie van HP is betrouwbaar en schaalbaar en dit draagt bij aan een uitstekende kwaliteit. Het is zeer waarschijnlijk dat onze techniek de golfkartonindustrie net zo verandert als HP-technologie in het verleden heeft gedaan in andere markten.

Rate this post

Print Friendly