Vandaag gaat HP Inc. een partnership aan met Shapeways, ’s werelds grootste 3D-printservice. Een belangrijk onderdeel van de samenwerking is de installatie van de nieuwe HP Jet Fusion 3D-printer in de fabriek van Shapeways in Eindhoven. Shapeways is het eerste bedrijf dat een vroeg prototype ontvangt en voorziet HP Inc. tijdens het gebruik ervan van realtime feedback. Het apparaat kan zwart nylonmateriaal printen in superieure kwaliteit en tegen lagere kosten dan de huidige prints van gekleurd nylon. Bovendien beschikt het systeem over snellere doorlooptijden en zijn afdrukken voorzien van meer detail.

“We kozen voor een samenwerking met Shapeways omdat zij een autoriteit zijn op het gebied van creativiteit. Daarnaast zijn zij het grootste consumentenportaal van 3D-printing, waarmee per dag ongeveer 3.000 producten worden gemaakt”, zegt Stephen Negro, directeur 3D Printing HP Inc. “Met de HP Jet Fusion 3D-printer kan Shapeways tien keer zo snel kwaliteitsonderdelen uitprinten tegen lagere kosten.

Naast een uitstekende kwaliteit, verkort de nieuwe technologie de levertijd aanzienlijk (van zeven werkdagen naar één werkdag). En terwijl met de huidige techniek alleen nog zwarte nylon afdrukken mogelijk zijn, zal het kleurenpalet in de toekomst worden uitgebreid, waardoor zelfs fullcolour prints realiteit worden en creativiteit geen grenzen meer kent.

“We zijn erg blij om samen te werken met HP, een bedrijf met een rijke geschiedenis dat innovatie hoog in het vaandel heeft staan”, zegt Peter Weijmarshausen, algemeen directeur van Shapeways. “Onze community heeft ons altijd verteld wat zij wil: een betere kwaliteit, meer materiaalopties, snellere doorlooptijden en lagere kosten voor de producten die ze maakt. Met de nieuwe HP Jet Fusion 3D-printer kunnen wij voldoen aan deze vraag. Wij weten uit ervaring dat HP uitstekende producten ontwikkelt en we kunnen dan ook niet wachten totdat onze community er de vruchten van plukt. Wij hopen dat deze nieuwe technologie bijdraagt aan creativiteit van een nog hoger niveau.”

De HP Jet Fusion 3D Printing Solution is ‘s werelds eerste productieklare, commerciële 3D-printsysteem. Het systeem is uniek in zijn soort, want het print 340 miljoen voxels per seconde in plaats van de voxels één voor één te printen. Het biedt een vereenvoudigde workflow en lagere kosten voor prototyping. Ook is de levering van de uiteindelijke fabricageonderdelen en open materialen buitengewoon kostenefficiënt. Daarnaast verlaagt het software innovatieplatform barrières die de adoptie van nieuwe mogelijkheden voor bestaande industrieën belemmeren.

Rate this post

Print Friendly