ELO Digital Office brengt met “ELO 10 for Mobile Devices” een nieuwe generatie van de ECM-app op de markt. Hierbij wordt de flexibiliteit van onderweg werken nog meer op de voorgrond geplaatst. Zo kunnen documenten daarmee bijvoorbeeld nog eenvoudiger mobiel aangemaakt, gearchiveerd en doorgestuurd worden. En dankzij de nu nauwe vervlechting met mobiele applicaties van derden neemt ook de productiviteit verder toe. Gebruikers van de Apple iPhone kunnen zich bovendien met behulp van de in het apparaat geïntegreerde vingerafdrukscanner nog comfortabeler dan ooit tevoren in de ELO-applicatie authenticeren en aanmelden.

De in Stuttgart gevestigde producent van software voor Enterprise Content Management (ECM) presenteerde de “ELO ECM Suite 10” aan het begin van dit jaar. Nu volgt het bedrijf met “ELO 10 for Mobile Devices” op het terrein van mobiele oplossingen. Bij beide ontwikkelingen staat de verbeterde gebruikerservaring op de voorgrond. De ECM-app biedt via mobiele apparaten als smartphones en tablets volledige toegang tot het ELO-archief en maakt zo mobiel en tijdloos werken mogelijk. Alle basisfuncties van de ELO ECM-systemen kunnen worden gebruikt.

Bij de nieuwe editie van de ECM-app heeft ELO Digital Office de processen van het mobiel aanmaken en archiveren van een document in het ELO-archief tot en met het doorgeven aan andere bewerkers aanzienlijk comfortabeler en krachtiger vormgegeven. Nieuw is dat de functies ervan naadloos kunnen worden gekoppeld aan andere mobiele applicaties, zoals die van Microsoft Office 365.

Als de gebruiker bijvoorbeeld op zijn tablet met Office 365 een Word-document aanmaakt, kan hij dit direct in het ELO-archief opslaan zonder de hoofdapplicatie te verlaten. Eveneens kan hij een workflow starten om  volgende processen zoals het vrijgeven van facturen of verzoeken ook onderweg zonder vertraging op gang te brengen. Hij profiteert zodoende in gelijke mate van de meerwaarden en functies van de applicatie van derden als van die van het ELO ECM-systeem. Daarbij heeft de naadloze vervlechting van het ELO-archief met applicaties van derden een positieve uitwerking op de productiviteit.

“Touch-ID” – authenticatie per vingerafdruk
Speciaal voor iPhone-gebruikers biedt “ELO 10 for Mobile Devices” een nieuwe functie: de in de actuelere versies van de Apple iPhone geïntegreerde vingerafdrukscanner kan nu ook worden gebruikt voor comfortabel authenticeren in de app. Het voordeel is dat gebruikers zich sneller kunnen aanmelden bij de ECM-app, omdat het invoeren van een wachtwoord komt te vervallen. Door de ondersteuning van deze iOS-basisfunctie ontstaan ook voordelen met het oog op de veiligheid.

“ELO 10 for Mobile Devices” is voor Apple iOS al verkrijgbaar via de App Store. De Android-versie zal binnenkort volgen.

Rate this post

Print Friendly