Xerox kondigt vandaag aan dat de Raad van Bestuur Jeff Jacobson heeft benoemd als CEO van Xerox Corporation, een van de twee onafhankelijke beursgenoteerde ondernemingen na opsplitsing van Xerox. Jacobson is op dit moment president van Xerox Technology en zal zijn huidige functie blijven vervullen totdat de separatie is voltooid.

Ursula Burns, voorzitter en huidige CEO van Xerox: “Jeff is een uitstekend leider met passie voor ons bedrijf en medewerkers, betekenisvolle klantrelaties en daarnaast heeft hij een duidelijke strategische visie om toekomstige kansen aan te grijpen. Jeff is tijdens zijn vier jaar bij Xerox altijd zeer productief en gedreven om kostenefficiëntie te realiseren, zonder innovatie, kwaliteit en onze toonaangevende technologie uit het oog te verliezen. Met zijn vorige ervaring als CEO binnen de publieke sector en zijn huidige trackrecord en prestaties bij Xerox, zijn de Raad van Bestuur en ik ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is om Xerox te leiden.”

Ann Reese, Xerox’s lead independent director: “Jeff is duidelijk de juiste leider voor het Xerox Document Technologie bedrijf. De Raad heeft uitgebreid gekeken, zowel intern als extern, naar kandidaten en voerde een doordacht proces uit om het juiste talent te identificeren. Jeff heeft laten zien dat hij het in zich heeft om deze functie uit te oefenen en om toekomstige kansen te benutten waarvan onze aandeelhouders, klanten, partners en werknemers profiteren.”

“Ik ben vereerd door het besluit van de Raad van Bestuur om mij te benoemen tot CEO om een van ’s werelds meest iconische bedrijven te leiden. Ik heb er alle vertrouwen in dat we een mooie toekomst gaan opbouwen voor Xerox en daarbij voortbouwen op het fundament van gedisciplineerd management, operational excellence en klantgerichtheid. Als onafhankelijk bedrijf en met het voordeel van de strategische transformatie waar we nu middenin zitten, zullen we de vele kansen aangrijpen om onze kernactiviteiten te versterken en groeimogelijkheden te realiseren”, aldus Jacobson.

Jeff Jacobson
Jeff Jacobson is sinds juli 2014 executive vice president van de Xerox Technology organisatie. In deze rol leidt Jacobson het bedrijf dat een divers portfolio van hardware, software en diensten aan klanten biedt, variërend van kleine bedrijven tot multinationals. Hij is verantwoordelijk voor de wereldwijde strategie, het verkoopkanaal, marketing, technische diensten en customer support. Daarnaast neemt hij ook de productontwikkeling, productie en distributie voor zijn rekening.

Jacobson is in 2012 in dienst gekomen bij Xerox als president van Global Graphic Communications Operations waar hij leiding gaf om de strategie, operatie en productontwikkeling binnen de wereldwijde grafische communicatiesector te optimaliseren. In 2014 werden zijn verantwoordelijkheden uitgebreid en werd Jacobson benoemd tot COO. In deze functie zette hij zich in om technologische producten en oplossingen te versterken, kosten te beheren en supply chain, productie en efficiëntie te besturen.

Voorafgaand aan zijn carrière bij Xerox vervulde Jacobson de rol als president en CEO van Presstek, waarvan hij in 2009 ook voorzitter werd. Voorheen was Jacobson COO van Eastman Kodak. Daarnaast diende hij vijf jaar als CEO van Kodak Polychrome Graphics, een 1,7 miljard gezamenlijke onderneming van Sun Chemical en Eastman Kodak.

Jacobson is 56 jaar en afgestudeerd aan de State University van New York Buffalo. Hij behaalde een mastergraad in industrial relations van de Cornell School of Industrial Relations. Daarnaast heeft Jacobson een juris doctor degree van Pace University School of Law en is hij beëdigd advocaat in New York en New Jersey.

Separatie
Op 29 januari 2016 heeft Xerox een separatie aangekondigd. De organisatie wordt opgedeeld in twee onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen – Xerox, een Document Technologie bedrijf bestaande uit Document Technologie en Document Outsourcing en Conduent, een BPO organisatie. De separatie is naar verwachting afgerond tegen het einde van 2016.

Xerox is wereldwijd leider in documentmanagement en documentoutsourcing met hoogwaardige technologie, oplossingen en innovaties. Met een omzet van circa 11 miljard dollar zal het bedrijf een betrouwbare partner blijven voor haar klanten en hen helpen met het verbeteren van de productiviteit, workflow en organisatieprestaties.

Conduent zal een business process services leider worden dat bedrijven en overheden helpt bij het beheren van transactie-intensieve processen. Met een omzet van circa 7 miljard, waarvan meer dan 90 procent herhalingsomzet, richt Conduent zich op aantrekkelijke groeimarkten, zoals de transportwereld, gezondheidszorg, zakelijke dienstverlening en de overheidssector.

Rate this post

Print Friendly