Heel platgeslagen zorgt robotic accounting ervoor dat facturen zonder enige menselijke inmenging en zonder fouten in het boekhoudsysteem terecht komen. 

De ‘robot’ is in dit geval een algoritme die de werkzaamheden van de mens overnemen. Dat doet hij op verschillende manieren, bijvoorbeeld door de gegevens van een gescande factuur af te lezen tot het volledig automatisch boeken van de factuur zonder menselijke inmenging.

Het doel van robotic accounting is een geboekte factuur zonder dat een mens er ook maar iets voor hoeft te doen. En een robot kan dat allemaal ook nog eens veel sneller dan een mens.

Wat heb ik als financial aan robotic accounting?

Er zijn twee concrete voordelen aan robotic accounting:

  • Er zijn minder mensen nodig voor dezelfde hoeveelheid werkzaamheden
  • Er is meer tijd over voor controles & kwalitatieve analyses

Robots kunnen het herhalende werk van mensen uit handen nemen en kunnen dit werk sneller doen dan mensen. Ook is een robot in staat om foutloos te werken en in gevallen kan een robot het werk zelfs compleet overnemen.
Een bijkomend voordeel is dat er meer tijd over is voor controles en kwalitatieve analyses. Zo kan er meer gekeken worden naar wat voor impact kan zorgen binnen in de organisatie.

Allemaal leuk, maar wat levert dat nou op voor jou als financial?

Eigenlijk is het antwoord daarop heel eenvoudig. De robot is in staat om het hele proces van invoer tot gegevens en de finale boeking over te nemen.
De impact van robotic accounting is dan ook enorm. Je factuurverwerking is nog efficiënter en je leverancier is ook blij. Hij krijgt tenslotte sneller betaald.

Bent u nieuwsgierig geworden naar robotic accounting?
Download hier de whitepaper en kom alles te weten. 

Wat is robotic accounting en wat heb je eraan als financial?
4 (80%) 1 vote

Print Friendly