De digitale B2+ UV inkjetpers AccurioJet KM-1 en de bizhub PRESS C71hc die onlangs zijn uitgebracht door Konica Minolta, zijn uitgeroepen tot de beste in hun klasse door de European Digital Press (EDP) Association. De EDP is een vereniging voor digitale printproductie. Tien jaar geleden werd de vereniging opgericht door zes Europese vakbladen.

Tot de taken van de EDP behoren het onder de aandacht brengen van de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten die in de bedrijfstak worden ontplooid, het jaarlijks toekennen van prijzen voor de beste producten en het informeren van de professionals in deze bedrijfstak over de toegekende onder­scheidingen.

De AccurioJet KM-1 van Konica Minolta is bij de EDP Awards 2016 uitgeroepen tot de beste B2+ kleurenprinter. De bizhub PRESS C71hc van Konica Minolta won een prijs in de categorie ‘beste light production kleurenprinter’. De prijzen werden op 1 juni aan Konica Minolta uitgereikt tijdens de officiële EDP Award Ceremony op drupa 2016, de internationale beurs voor de grafische industrie in Düsseldorf.

De AccurioJet KM-1 UV inkjetpers werd op drupa gelanceerd. Deze B2+ printpers is het resultaat van een technologisch partnerschap met Komori. De printpers is bestemd voor sectoren met commercieel drukwerk en voor het drukken van boeken en verpakkingen. De KM-1, die maximaal 3.000 eenzijdig bedrukte B2-vellen van maximaal 1.200 dpi per uur kan produceren, werd in Europa voor het eerst geïnstalleerd op de bètasite PLS Print Logistic Services in Markkleeberg, Duitsland, in het begin van 2016.

De bizhub PRESS C71hc van Konica Minolta is een digitale SRA3-printpers die bestemd is voor commercieel drukwerk en centrale reprografische afdelingen van bedrijven met een groot printvolume. Deze printpers, die een afdruksnelheid heeft van 71 A4-pagina’s per minuut, maakt gebruik van een unieke hc-toner (High Chroma), die het kleurenspectrum verbreedt en schitterende, met CMYK-techniek geprinte, RGB-afbeeldingen oplevert.

Mark Hinder, hoofd Marktontwikkeling van de internationale marketingdivisie van Konica Minolta Business Solutions Europe, zegt: “We beschouwen het als een grote eer dat twee van onze technologisch meest geavanceerde systemen in de prijzen zijn gevallen. De prijzen zullen niet alleen enthousiast worden ontvangen door onze hardwerkende R&D-medewerkers (Research & Development), maar ook door onze klanten, die vertrouwen hebben in het vermogen van Konica Minolta om te innoveren en om hun printmogelijkheden te vergroten. We stellen de mening van collega’s die over onze branche publiceren altijd zeer op prijs en het is een groot genoegen om door hen te worden erkend.”

Rate this post

Print Friendly