PFU (EMEA) Ltd., dochteronderneming van Fujitsu, introduceert de fi-7030; het ideale instapmodel voor organisaties in de publieke sector en commerciële bedrijven voor het professioneel scannen van documenten. De fi-7030 wordt geleverd met PaperStream Capture versie 1.5. Deze software biedt touch-bediening en heeft een nieuwe, ergonomische gebruikersinterface met vernieuwde functionaliteit voor meer efficiëntie tijdens het gehele scanproces.

De nieuwe gebruikersinterface van PaperStream Capture 1.5 maakt scanprocessen eenvoudiger en het scannen van meerdere batches efficiënter. Na de release van de fi-7030 wordt PaperStream Capture 1.5 beschikbaar gemaakt voor alle producten uit de fi-serie, waardoor de gehele productlijn voorzien wordt van de nieuwe functionaliteiten.

De fi-7030 is gebaseerd op PFU’s bewezen technologie voor superieur beeld, en biedt verbeterde beeldverwerking en scansoftware. Hierdoor levert de scanner gebruikers al het nodige om een begin te maken met de digitale transformatie. De fi-7030 beschikt ook over een geïntegreerde barcodemodule voor het scannen van verschillende batches met automatische verwerking in vele diverse bedrijfsprocessen. Belangrijke elementen van de software hebben touch-bediening, zodat ze te gebruiken zijn in touch-to-scan-omgevingen.

Fujitsu’s PaperStream-softwareplatform is hetzelfde over het gehele scala aan professionele scanners uit de fi-serie. Dus als de eisen van een bedrijf veranderen – volume, formaat of werkdruk bijvoorbeeld – zijn andere modellen uit de fi-serie eenvoudig te implementeren zonder scanprocessen of softwareroutines aan te passen. Ook is het mogelijk om bedrijfsbrede standaarden voor scanprocessen in te stellen naargelang eisen voor werkdruk.

paperstream
PaperStream 1.5 ‘Browse View’

De nieuwe standaard in het scannen van batches

Met PaperStream Capture 1.5 kunnen bedrijven hun documentwerkzaamheden (waaronder batches) in elke fase ontwerpen en finetunen. De nieuwe software introduceert gedetailleerde informatie over scanroutines, plus gerelateerde profielpictogrammen die het scanproces eenvoudiger maken en gebruikers laten kiezen tussen volledig transparante, diepgaande details voor experts of vereenvoudigd verwerken voor algemene gebruikers. De nieuwe ‘browse view’-functionaliteit toont zowel thumbnails als previews op één scherm, waardoor gebruikers gescande beelden kunnen bekijken tijdens het scannen. Dit bespaart tijd wanneer gebruikers data valideren, classificeren en verifiëren. Gebruikers kunnen rechtstreeks vanuit PaperStream Capture naar scaninstellingen van hun voorkeur gaan, ze aanpassen en ze opslaan als PaperStream IP driver-profielen, zonder te hoeven schakelen tussen software-applicaties. Daarnaast toont de scanner batches die in behandeling zijn voor meer transparantie en een snel batch-release-proces. Als gebruikers een batch gescand hebben, kunnen ze de data verifiëren, orders aanpassen, documenten verzamelen in een gezamenlijk bestand, en documenten indexeren en automatisch vrijgeven aan lokale opslagplaatsen of opslag op afstand, feed workflows, zakelijke applicaties en ECM-systemen. Ze kunnen activiteiten ook pauzeren en hervatten. Dit maakt het platform een ware opstap voor bedrijven die bezig zijn met hun digitale transformatie.

PaperStream IP bereidt gedigitaliseerde data voor op verdere verwerking, bijvoorbeeld met OCR (Optical Character Recognition), en is via zowel de TWAIN- als ISIS-interface te koppelen aan gemeenschappelijke scanapplicaties. PaperStream IP scant documenten automatisch op de hoogste kwaliteit. Een nieuwe functie voor het samenvoegen van voor- en achterkant helpt gebruikers pagina’s efficiënter te vergelijken. Andere voordelen zijn automatische functies als kleurdetectie, rechtzetten, uitvoer met meerdere kleuren en meerdere beelden en bijsnijden van onregelmatige vormen. Dankzij het automatisch verwijderen van perforatiegaatjes en het onderscheiden van batches door middel van patchcodes, barcodes en eventueel matrixcodes, is tussenkomst van de gebruiker vrijwel niet meer nodig.

Betrouwbare hardware

Deze nieuwe premium scanner beschikt over de bewezen betrouwbare hardware van de fi-serie en is daardoor ideaal voor zakelijke gebruikers die op zoek zijn naar zeer betrouwbare oplossingen voor de beste prestaties. Ondanks zijn compacte ontwerp scant de fi-7030 27 vellen papier per minuut (54 beelden A4-duplex, staand, in kleur, op 300 dpi) en is hiermee 35 procent sneller dan zijn voorganger. De flexibele scanner blinkt uit in het scannen van meerdere batches en kan een breed scala aan documenten verwerken – zelfs plastic pasjes met reliëf. Vanuit de slaapmodus kan hij vrijwel direct aan het werk, wat energie bespaart en wachttijd vermindert. Het betrouwbare voedingsmechanisme beschermt zelfs de fijnste documenten door een nieuw mechanisme tegen scheve pagina’s. Het remsysteem scheidt elk document afzonderlijk om het vastlopen van papier te voorkomen. De levensduur is tot wel 200.000 documenten.

“De functionaliteit en technische kenmerken van deze nieuwe scanner laten zien dat we er alles aan doen om tegemoet te komen aan de eisen die onze klanten stellen aan het scannen van documenten”, zegt Mike Nelson, vicepresident van Fujitsu’s dochterbedrijf PFU (EMEA) Ltd. “Het mooie van de nieuwe software en verbeterde hardware is dat gebruikers ze kunnen aanpassen aan vrijwel elk volume of snelheid. Zo kunnen ze te allen tijde gebruik blijven maken van het toonaangevende scanplatform PaperStream.”

Klaus Schulz, Seniour Manager Product Marketing EMEA van PFU (EMEA) Ltd.: “De fi-7030 is het meest compacte en budgetvriendelijke instapmodel op het gebied van professioneel PaperStream-scannen, zonder in te leveren op het hoge niveau van functionaliteit waar de fi-serie bekend om staat. Met deze lancering focussen we ons op professionele scansoftware, en de verbetering in efficiëntie die daarmee gepaard gaat.”

De Fujitsu fi-7030 documentscanner is vanaf juni 2016 verkrijgbaar bij Fujitsu-verkooppunten. De adviesverkoopprijs is 679 euro (exclusief btw).

Rate this post

Print Friendly