Voor het eerst zal de Joint Strike Fighter (F-35) tijdens een vliegshow in Nederland te bewonderen zijn. Op vliegbasis Leeuwarden organiseert de Koninklijke Luchtmacht op 10 en 11 juni de alom bekende Luchtmachtdagen. De verwachting is dat er per dag rond de 100.000 bezoekers zullen zijn. Anno 2016 vraagt dit van de organisatie van dit omvangrijke evenement een betrouwbaar en integraal informatienetwerk. Gedegen communicatie en informatie reduceren projectrisico’s, problemen en mogelijke gevolgen die bij zo’n groot evenement op de loer liggen. Mede daarom delen verschillende samenwerkende partners hun informatie nu op het Microsoft SharePoint gebaseerde samenwerkingsplatform: SinglePoint-for-All. Hiermee beschikken alle partijen over de informatie van en over de Luchtmachtdagen. Eenvoudig en à la minute beschikbaar.

Vliegbasis Leeuwarden, Gemeente, veiligheidsregio, politie, Koninklijke marechaussee, en andere partners werken samen in de organisatie van de Luchtmachtdagen zodat bewonderaars de JSF kunnen aanschouwen. Een echte eyecatcher, maar er gaat ook veel aandacht uit naar het zien, doen en beleven van wat de Koninklijke Luchtmacht doet én voor wie.

Belangrijke informatie van en over de voorbereidende werkzaamheden en tijdens de dagen zelf moet snel en plaats onafhankelijk verwerkt kunnen worden. In de aanloop naar de organisatie van de Luchtmachtdagen heeft gemeente Leeuwarden aan Split~Vision gevraagd om een project- en samenwerkingsomgeving te realiseren voor dit evenement. In deze omgeving werken zo’n 85 medewerkers van verschillende organisaties samen. In één omgeving worden alle planningen, activiteiten, taken, documenten enzovoort verwerkt, zowel voor, tijdens als na de Luchtmachtdagen.

Grethe Faber, werkzaam bij de gemeente Leeuwarden en betrokken bij de organisatie van de Luchtmachtdagen zegt over de project- en samenwerkingsomgeving: “Met SinglePoint-for-All hebben wij de beschikking over een integrale werkomgeving, waarin het mogelijk is via de digitale weg multidisciplinaire afstemming te hebben met alle partijen. De betrokken organisaties en functionarissen beschikken gelijktijdig over dezelfde informatie. Bovendien voldoet deze manier van werken ook aan de veiligheidseisen die horen bij een grootschalig evenement zoals de Luchtmachtdagen.”

Voor dit project is de projectplanning ingericht met als doel alle benodigde informatie van het evenement integraal beschikbaar te hebben. Alle informatie rondom de planning, activiteiten, de verschillende taken en uitvoerders ervan, bijbehorende documenten, aanpalende zaken zoals vergunningen, risico’s, objectkaarten en meer worden opgenomen in de projectomgeving waartoe de medewerkers toegang hebben.

SinglePoint-for-All biedt deze unieke integratie van zaak, project, klant, object en DMS aan de Luchtmachtdagen en is hiermee ook een belangrijk integraal plannings- en rapportageprogramma. SinglePoint-for-All integreert dit samenwerkingsplatform en projectomgeving in respectievelijk SharePoint en Project Server. Deze bijzondere integratie wordt ingezet voor zowel (tijdelijke) projectomgevingen als samenwerkingsomgeving waarbij meerdere (keten)organisaties betrokken zijn.

Rate this post

Print Friendly