Carerix, leverancier van recruitment- en detacheringssystemen voor personeelsintermediairs, en IntraData (onderdeel van Solipsis Document Management) zijn een strategische samenwerking aangegaan. Belangrijkste doel van de samenwerking is de introductie van een technische out-of-the-box oplossing binnen de recruitmentsector voor het digitaal rechtsgeldig ondertekenen van documenten. IntraOffice van IntraData wordt aangeboden met een geïntegreerde koppeling vanuit het Carerix-platform, waardoor het volledige recruit- en detacheringsproces 100% papiervrij kan worden afgehandeld.

Kwaliteitsverbetering contractafhandeling
Het digitaal ondertekenen van documenten is met name bedoeld voor bijvoorbeeld contracten met kandidaten en/of zzp-ers/freelancers. Maar ook voor contractdocumenten tussen recruiters en hun opdrachtgevers. Het levert een flinke kwaliteitsverbetering op in het proces van contractafhandeling.

Ondertekenen vanaf je mobiel
Op papier (met een handgeschreven handtekening) is het gehele ondertekeningsproces tijdrovend, omslachtig en kostbaar. Contractdocumenten, waaronder een arbeids- en plaatsingsovereenkomst worden nog vaak per e-mail verstuurd, uitgeprint door de kandidaat en vervolgens weer gescand en per mail teruggestuurd naar de recruiter. Dit kan vanaf nu veel sneller en met minder risico op verwerkingsfouten. Carerix integreert het digitaal ondertekeningsproces van IntraData naadloos in de werving & selectiesoftware. Dit is supersnel, duurzaam, traceerbaar en volledig geïntegreerd in het werkproces van de recruiter of detacheerder. En Mobile First: dus eenvoudige afhandeling via de smartphone of tablet.

100% papiervrij
Simon Kornblum, Manager bij IntraData heeft positieve verwachtingen van de samenwerking.
“Best-of-breed bedrijven zijn dynamisch, flexibel en hebben toekomst. Ze zijn constant op zoek naar creatieve samenwerkingsverbanden die de eindoplossing completer maken. Carerix en IntraData hebben elkaar hierin gevonden: beiden productleadership-bedrijven met dezelfde drive en hetzelfde DNA. We zijn overtuigd van de kracht van onze eigen producten en onze combinatie-oplossing maakt het nog aantrekkelijker voor klanten. Carerix is gespecialiseerd in werving en selectie en IntraData in 100% papiervrije documentafhandeling. Dankzij de open standaarden sluiten beide oplossingen technisch naadloos op elkaar aan. 2016 wordt het jaar van de digitale gegevensuitwisseling. Wie niet meedoet, mist de boot!”

Strategische keuze
Reinald Snik, directeur Carerix: “Het partnership met IntraData is een waardevolle aanvulling op ons partner ecosysteem. Dankzij het technologiepartnership kunnen we het digitaal ondertekenen van documenten op Europees niveau geïntegreerd aanbieden in de werkprocessen van onze gebruikers. We zijn de samenwerking beiden vanuit marktleidersperspectief aangegaan. IntraData wist zich voor ons te onderscheiden op hun state-of-the-art technologische oplossing voor digitale documentafhandeling, hun Europese focus, zodat ook het hele wettelijke gedeelte goed is geregeld en last but not least: hun denken in ‘mobile first’.”

Toekomst: alle contractdocumenten digitaal
In eerste instantie wordt gestart met het digitaliseren van arbeids- en plaatsingsdocumenten. Uitbreidingen naar andere documenten, zoals contracten met klanten, opdrachtgevers en freelancers alsmede week- en maandstaten volgen aansluitend.

Rate this post

Print Friendly