Over de markttrends en de veranderende omgeving
Eind mei is er een nieuw rapport gepubliceerd van onderzoeksbureau Billentis. In dat rapport zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen omschreven als het gaat om het elektronisch uitwissel van documenten. Wat zijn de recente ontwikkelingen en veranderingen? En wat valt ons op?

In het plaatje hieronder ziet u dat het elektronisch versturen van documenten volop in beweging is.
e-invoicing%20markt-simac

Belangrijkste onderwerpen komende jaren:

 • Meer partijen “involved”
  Veel nieuwe overheidsinitiatieven zorgen ervoor dat in B2B en B2G steeds meer partijen mee moeten gaan in e-invoicing, e-reporting en e-auditing.
 • Vernieuwingsslag
  Hedendaagse business modellen en IT-systemen van veel bedrijven zijn gebaseerd op papieren processen. Bedrijven zullen de traditionele modellen moeten gaan vervangen en processen opnieuw gaan bijstellen en optimaliseren.
 • Verschuiving van dienst naar partner
  Alleen e-invoicing diensten zijn niet langer voldoende. Er wordt meer en meer gevraagd naar de ondersteuning van alle soorten documenten en processen.
 • Altijd accuraat
  Nauwkeurige gegevens bouwen aan de voorwaarden voor de automatische verwerking van facturen en andere zakelijke documenten. In de markt wordt een hogere graad van nauwkeurigheid steeds meer gevraagd en verwacht.

Grotere organisaties zijn de promotors voor de volgende fase van elektronisch factureren:

 • Partners voor totale processen
  Grotere organisaties zijn op zoek naar partijen die zorg dragen voor het optimaliseren van het hele Order-to-Cash en Purchase-to-Pay proces
 • Toenemende transparantie
  Elektronische uitwisseling van facturen zorgt voor zichtbaarheid, hierdoor kunnen de cashflow en het werkkapitaal management worden verbeterd. Analyses en rapporten zijn een excellente basis voor financiële beslissingen en maximale kortingen.
 • Keuze kanaal
  Grotere organisaties hebben de middelen om zakelijke documenten elektronisch uit te wisselen met grote counterpartners. Dit geldt niet voor de kleinere organisaties, daar kan elektronisch mee uitgewisseld worden via een B2B netwerk. Als het gaat om uitwisseling met individuele personen, wordt meestal gevraagd om een SAAS platform.
 • Meerwaarde modules
  Analyse tools voor inkoop, facturering en betaling leveren waardevolle resultaten die het hele purchase-to-pay proces kunnen verbeteren.

Wanneer stapt u over op elektronisch facturen?
Ook al zijn er veel innovatieve mensen in de wereld, de meeste mensen veranderen hun gedrag pas onder druk. Dat is de reden waarom een simpele uitnodiging voor het gebruik van e-invoicing naar een leverancier of klant niet automatisch resulteert in succes.

Op tijd proactief optimaliseren
Door de economische situatie ligt er hoge op druk op het uitgeven van geld, dit gaat er wellicht voor zorgen dat er een versnelling komt in het acceptatieproces van e-invoicing. Daarom is het raadzaam om als organisatie een e-invoicing project proactief op te pakken. Alleen dan is het mogelijk om alles juist uit te voeren zonder te veel tijdsdruk, en zo snel mogelijk helemaal over te gaan op elektronische facturen.

Lees hier het gehele rapport van Billentis

Nieuw rapport over elektronische uitwisselen van documenten
4 (80%) 1 vote

Print Friendly