Konica Minolta heeft zijn zinnen gezet op de koppositie in de markt voor industrieel printen en geeft daartoe de eerste aanzet op de drupa 2016, de internationale beurs in Düsseldorf voor de grafische industrie. Essentiële industriële toepassingen, zoals het printen van labels en verpakkingen, vormen de focus van Konica Minolta’s onderzoeksactiviteiten. De ontwikkeling van nieuwe printtechnologie op dit gebied, met als speerpunt de AccurioJet KM-1 B2+ UV inkjetpers, is hier een voorbeeld van.

Sinds Konica Minolta in 2005 toetrad tot de markt voor productieprinten, heeft het bedrijf een leidende positie opgebouwd in het middensegment van de sector voor productiekleurenprinters. Niet alleen de high-end-technologie van Konica Minolta staat aan de basis van dit succes, maar ook het feit dat Konica Minolta de markt voor productieprinten en de behoeften van zijn klanten door en door kent.

Konica Minolta, dat blijft groeien in commerciële printmarkten, is nu klaar voor de volgende stap: expansie in de markt voor industrieel printen. Bezoekers van de drupa 2016 die nieuwsgierig zijn of Konica Minolta zijn ambities opnieuw gaat waarmaken, zijn van harte welkom op stand A65 in hal 8B, waar ze de nieuwste technologie van Konica Minolta kunnen bekijken. Konica Minolta heeft een eenvoudige doelstelling: een toppositie bereiken in de markt voor industrieel printen, nadat dit al gelukt is voor productieprinten.

Olaf Lorenz, General Manager van de International Marketing Division van Konica Minolta Business Solutions Europe, legt uit: “In het verlengde van onze managementfilosofie, ‘het creëren van nieuwe toegevoegde waarde’, willen we onze klanten en hun bedrijven inspireren om nieuwe wegen in te slaan en hier succesvol in te zijn. We hechten veel belang aan onze voortdurende dialoog met de markt, zodat we de tools kunnen leveren waarmee onze klanten hun doelen kunnen bereiken”.

De AccurioJet KM-1 UV inkjet, die de nieuwe overkoepelende merknaam Accurio draagt, wordt gelanceerd op de drupa 2016. De merknaam Accurio, waaronder alle digital inkjetpersen en digitale workflowoplossingen van Konica Minolta vallen, is de vaandeldrager voor de nieuwe aanpak van Konica Minolta. De AccurioJet KM-1, die wordt gepresenteerd in de B2 inkjet printzone van Konica Minolta’s stand op de drupa, wordt gedemonstreerd in combinatie met JETvarnish van MGI. Bezoekers krijgen een scala aan voordelen te zien, zoals hybride printtechnieken, waarbij KM-1 wordt geïntegreerd in bestaande offsetprocessen, duplexprinten en printen op grotere papierformaten. Verder wordt er geprint op verpakkingskarton, lichtgewicht papier en media met een oppervlaktetextuur.

Nauwere samenwerking met MGI
Konica Minolta heeft in april zijn belang in MGI Digital Technology (MGI) uitgebreid en zijn banden met dit bedrijf versterkt om klanten nog meer toegevoegde waarde te bieden. De samenwerking tussen Konica Minolta en MGI, die Konica Minolta’s antwoord is op de vraag naar decoratieve printtechnieken voor het printen van labels en verpakkingen, levert synergie-effecten op en zal leiden tot een sterke aanwezigheid van Konica Minolta in die markt. Op de stand van Konica Minolta wordt JETvarnish van MGI gedemonstreerd in combinatie met de labelprinter bizhub PRESS C71cf en de afwerkingseenheid GMC DC330 Mini. Deze systemen, die snellere levertijden mogelijk maken, zetten de deur open naar on-demand labelruns die meer toegevoegde waarde bieden. Verder gaat JETvarnish van MGI deel uitmaken van een productieworkflow voor visitekaartjes op de stand. Daarbij wordt gedemonstreerd hoe door het aanbrengen van spotvernis en inline folie verbluffende resultaten worden bereikt met de bizhub PRESS C1070.

Technologie-showcase
Konica Minolta toont op de drupa 2016 ook een prototype van de volgende generatie UV inkjettechnologie. Met deze technologie onderzoekt KM hoe het bedrijf het beste aan de huidige en toekomstige eisen voor commerciële printers en verpakkingsprinters kan voldoen. De KM-C is een digitale UV inkjetpers op B1-formaat die is gericht op de commerciële print- en verpakkingssectoren. Het is het eerste printsysteem dat volledig door Konica Minolta is ontworpen.

Deze technologie-showcase laat zien hoe de geavanceerde inline sensors en beeldcorrectietechnieken van de AccurioJet KM-1 een superieure afdrukkwaliteit opleveren met een resolutie van 1.200 x 1.200 dpi op uiteenlopende papiersubstraten zonder pre-coating. De basis van de KM-C is een door Konica Minolta ontwikkeld flatbed papierinvoerplatform, waarmee allerlei materialen zoals karton en microflute (microgolfkarton) op eenvoudige wijze kunnen worden verwerkt. Papierdikten van 0,3 en 1,2 mm kunnen zonder problemen worden verwerkt. De printpers heeft een capaciteit van 2.200 B1-vellen per uur met een maximumpapierformaat van 760 x 1.060 mm.

Lorenz vervolgt: “drupa is een van de grootste printbeurzen ter wereld en Konica Minolta laat zien dat het de schaal en expertise in huis heeft om recht te doen aan zo’n formidabel platform. We hebben een van de grootste stands in Düsseldorf. Met een product als de AccurioJet KM-1 en de demonstratie van de technologie van de KM-C laten we zien dat toekomstgerichte aanbieders van printdiensten niet om de stand van Konica Minolta heen kunnen.”
Bezoek Konica Minolta op de drupa: stand A65, hal 8B

Konica Minolta streeft naar koppositie in de markt voor industrieel printen
4 (80%) 1 vote

Print Friendly