KBA‑Sheetfed Solutions, onderdeel van de Koenig & Bauer Group (KBA), en Xerox kondigen hun samenwerking aan om een industriële digitale vellenpers voor de vouwkartonmarkt te ontwikkelen. Groter formaat vouwkartonverpakkingen voor bijvoorbeeld cosmetica, voedingswaren en farmaceutische producten konden tot nu toe alleen met analoge offset productiemethoden worden geproduceerd. De KBA VariJET® 106 ‘Powered by Xerox’ integreert Xerox Impika® inkjettechnologie met het KBA Rapida® 106 persplatform.

De KBA VariJET 106 pers bevindt zich momenteel in het laatste stadium van ontwikkeling en produceert 4.500 vel per uur op B1 formaat van 750 x 1060 millimeters (29.5 x 41.7 inch). Met het modulaire concept kan het digitaal inkjet drukken bovendien worden gecombineerd met optionele inline mogelijkheden, zoals coating, koudfolietoepassingen, roterend stansen, rillen en perforeren.

Verwacht wordt dat de totale markt van digitaal gedrukte verpakkingen tussen 2015 en 2020 jaarlijks groeit met circa 16 procent. De verwachte jaarlijkse groei van digitaal gedrukte vouwkartonverpakkingen is zelfs 40 procent1. Met de KBA Rapida 106 pers is het niet alleen mogelijk om meerdere versies van dezelfde dozen digitaal te drukken, maar ook een grotere verscheidenheid aan klantspecifieke verpakkingen in kleine oplagen. Met deze industriële productieprinter voor de verpakkingsindustrie zijn nieuwe zakelijke mogelijkheden geboren.

Ralf Sammeck, CEO van KBA-Sheetfed Solutions: “Onze klanten bevestigen dat dit precies het product is die hen groeikansen biedt in de huidige markt. Het samenvoegen van de Xerox-inkjettechnologie met onze expertise in de verpakkingsbranche zorgt voor de ultieme combinatie van bewezen technologieën en timing om op het juiste moment de juiste oplossing naar de markt te brengen.”

Robert Stabler, general manager, Graphic Communications Business Group bij Xerox: “We combineren digitale mogelijkheden als multi-channel, multi-touch marketing, E-commerce webwinkels en geautomatiseerde workflows met die van klassiek offsetdrukken. Hierdoor zijn onze klanten in staat om op hun beurt aan hun klanten nieuwe producten en diensten te bieden die in de traditionele verpakkingsmarkt niet eerder mogelijk waren. De KBA VariJET 106 Powered by Xerox zal de flexibiliteit, afdrukformaten en snelheid hebben die grafische bedrijven in staat stelt om optimaal op deze groeimarkt in te spelen.”

Beschikbaarheid
Tijdens drupa, ‘s werelds grootste grafische vakbeurs in Düsseldorf, zullen KBA en Xerox meer details prijsgeven over deze nieuwe pers, door middel van presentaties op hun eigen stands. Vanaf begin 2017 is de KBA VariJET 106 Powered by Xerox beschikbaar voor klantinstallaties.

1 Future of Digital Print for Packaging to 2020, Smithers PIRA, 2015

KBA en Xerox zetten gezamenlijk in op vouwkartonmarkt met B1 digitale vellenpers
2 (40%) 1 vote

Print Friendly