De Raad van Bestuur van Xerox maakt bekend dat Ursula Burns aantreedt als bestuursvoorzitter van het Document Technology bedrijf, een van de twee onafhankelijke beursgenoteerde ondernemingen na de opsplitsing van Xerox. Burns blijft haar huidige functie als bestuursvoorzitter en CEO van Xerox vervullen totdat het separatieproces is voltooid.

In januari maakte Xerox de separatie in twee zelfstandig opererende bedrijven bekend. Enerzijds een Document Technology bedrijf, dat zich toelegt op documentmanagement en document outsourcing en anderzijds een Business Process Outsourcing (BPO) onderneming. De separatie is naar verwachting eind 2016 voltooid. Met een omzet van 11 miljard dollar over 2015 zal Document Technology wereldwijd marktleider zijn.

Ann Reese, lead independent director bij Xerox: “De diepgaande branche-expertise, het netwerk en de leiderschapskwaliteiten van Ursula zijn van grote waarde voor Document Technology en zorgen voor een soepele overgang naar een nieuw managementteam. Het nieuwe bedrijf wordt goed gepositioneerd om na de separatie haar wereldwijde marktleiderschap, strategische focus en innovatievermogen te blijven benutten. We zijn verheugd dat Ursula een cruciale bijdrage zal blijven leveren aan de realisatie hiervan.”

“Ik kijk ernaar uit om mijn functie als bestuursvoorzitter van Document Technology voort te zetten. Hetzelfde geldt voor mijn persoonlijke en beroepsmatige toewijding aan het succes van dit bedrijf”, aldus Burns. “Ik blijf gefocust en zal ervoor zorgen dat de twee bedrijven die na de splitsing van Xerox zelfstandig doorgaan, kunnen voortbouwen op onze rijke historie en inspringen op de door ons geïdentificeerde nieuwe kansen voor het creëren van waarde voor werknemers, klanten en aandeelhouders.”

“Onze zoektocht naar leiderschap is in volle gang. We beschikken over een uiterst sterke pool van intern talent en externe kandidaten voor het versterken van onze managementteams”, aldus Burns. “We hebben forse vooruitgang geboekt met het creëren van twee sterke bedrijven. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat beide bedrijven dankzij onze beslissing een succesvolle toekomst tegemoet gaan.”

Xerox benoemt Ursula Burns tot bestuursvoorzitter van afgesplitst Document Technology bedrijf
5 (100%) 1 vote

Print Friendly