PDF- én UBL-facturen conform de EU-richtlijn elektronisch ontvangen en verwerken? Factuurportal en Simplerinvoicing maken het mogelijk!
Het landschap van elektronisch factureren lijkt op een lappendeken van oplossingen. Als manager of applicatiebeheerder weet je je deze dagen dan ook voor een heuse uitdaging gesteld om de juiste en toekomstbestendige e-facturatie oplossing te vinden.

Simplerinvoicing UBL

Het aardige is, dat er nu een ‘standaard factuur-stopcontact’ op de markt is waar een ‘standaard factuur-stekker’ op past. Deze standaard heet in de volksmond Simplerinvoicing UBL, kortgezegd: SI-UBL.

Elke leverancier die gebruikt maakt van een softwarepakket dat beschikt over deze ‘standaard factuur-stekker’ kan ‘inprikken’ en vervolgens de SI-UBL factuur correct, snel en veilig afleveren bij de opdrachtgever.

Maar… de praktijk laat helaas zien dat immens veel leveranciers softwarepakketten gebruiken die nog geen ‘standaard factuur-stekker’ hebben. Vreselijk jammer hoor ik u denken; met dat potentieel aan elektronische facturen wordt nu niets gedaan! Deze leveranciers blijven voorlopig gewoon PDF-facturen per e-mail versturen. En dat is een gigantische hausse aan PDF-facturen.

Simplerinvoicing UBL én PDF

Ik kan u geruststellen. Het goede nieuws is dat Simplerinvoicing daarop heeft geanticipeerd. Leveranciers die een PDF-factuur sturen kunnen deze naar Factuurportal mailen. Factuurportal zorgt voor automatische ontvangst, validatie, omzetting naar SI-UBL en aflevering bij het ‘standaard factuur-stopcontact’. Met als eindresultaat, een correcte, snelle en veilige aflevering bij de opdrachtgever.

De samenwerking tussen Factuurportal en Simplerinvoicing stelt uw organisatie in staat om een grote stroom elektronische facturen (PDF én UBL) volautomatisch te verwerken conform de EU-richtlijn. Zo voldoet uw organisatie aan de richtlijn -waarvan de deadline nadert- én profiteert u van de voordelen die elektronische factuurverwerking te bieden heeft.

Demonstratie

Ontvangt en verwerkt uw organisatie elektronische facturen al conform de EU-richtlijn? Wij laten u graag zien hoe Factuurportal en Simplerinvoicing samen de optimale oplossing bieden voor uw organisatie in een persoonlijke demonstratie.

PDF- én UBL-facturen conform EU-richtlijn ontvangen en verwerken
4.5 (90%) 2 votes

Print Friendly