Pondres behoort al sinds 2010 tot de early adopters van inkjet in Nederland. De ontwikkelingen in de markt en de versnelde transformatie die het Tilburgse bedrijf zelf ondergaat maken nu een volgende stap in inkjet noodzakelijk, stelt CEO Jeroen Beckers: “De grafische kwaliteitseisen in marketingcommunicatie worden steeds hoger. Met de Ricoh Pro VC60000 kunnen we nieuwe product-marktcombinaties introduceren.”

Multichannel marketingcommunicatie
Om goed in te spelen op de digitalisering in communicatie en op hetzelfde moment Pondres’ kracht in print te versterken, richt het bedrijf de focus sinds een jaar op twee separate business units, vertelt Beckers. “Met de unit ‘customer communication management’, kortweg CCM, ontsluiten we data die nodig is voor persoonlijke en relevante klantcommunicatie via meerdere kanalen. En met ‘print, mail en fulfilment’ verzorgen we de fysieke productie ervan. Zo kunnen we onze klanten volledige multichannel marketingcommunicatie bieden.”

Pondres kiest Ricoh Pro VC60000
Ook een heroriëntatie op inkjetgebied was onderdeel van de nieuwe strategie, legt Beckers uit: “De inkjettechnologie heeft zich snel ontwikkeld. Dat stelt ons in staat nu de noodzakelijke stap te maken richting een hogere afdrukkwaliteit tegen lagere kosten.” De VC60000 onderscheidt zich kwalitatief duidelijk ten opzichte van andere inkjetsystemen, stelt Beckers. Naast het Ricoh Pro VC60000 inkjet productiesysteem investeert Pondres ook in een tonergebaseerde Ricoh Pro C9110 en een Pro 8120.

GMC Competence Center
“Tijdens gesprekken met verschillende partijen werd ons al snel duidelijk dat Ricoh onze toekomstvisie deelt,” vertelt Beckers. “Bovendien staat Ricoh open voor nauwe samenwerking op het gebied van business development in print, maar ook in CCM. Voor CCM maakt Pondres gebruik van de toonaangevende software van GMC. Vanuit ons GMC Competence Center, het enige in Europa, helpen specialisten bedrijven om de software in outputsystemen te integreren en optimaal te benutten in persoonlijke klantcommunicatie.”

Partnerschap met Ricoh
Sander Sondaal, Directeur Production Printing bij Ricoh Nederland, is blij met de samenwerking: “Ricoh heeft hard gewerkt om inkjet tot het hoogste niveau te brengen. Dat ook Pondres zich nu voegt bij de internationale groep gebruikers van de VC60000, vormt een erkenning van de kwaliteit van dit rotatieve productiesysteem.” Jeroen Beckers sluit zich daarbij aan: “Naast de machine levert Ricoh ook de visie en het partnerschap die passen bij de strategie van Pondres. We blijven investeren in datagedreven communicatie.”

Rate this post

Print Friendly