Konica Minolta organiseert dit jaar voor het eerst de International University Contest. Konica Minolta wil met het organiseren van de wedstrijd instellingen voor tertiair onderwijs ondersteunen bij het opzetten van een digitale campus en tevens de kwaliteit van hun diensten verhogen. 

Universiteiten, scholen en onderwijsinstituten moeten hun aandacht richten op de efficiëntie van hun organisatie om hun concurrentievermogen te verhogen. Als een van de vooraanstaande leveranciers van IT-diensten ondersteunt Konica Minolta universiteiten in dit proces door het organiseren van de International University Contest. Met deze wedstrijd wordt studenten de unieke mogelijkheid geboden om deel te nemen aan een internationaal samenwerkingsproject tussen universiteiten en het bedrijfsleven. Deelnemers aan de wedstrijd moeten een document- of informatie workflow in hun eigen universiteit analyseren en vervolgens met een aanbeveling komen voor een innovatief alternatief ter verbetering.

“Om de analyse met succes te kunnen voorleggen, moeten studenten inzicht hebben in de onderliggende workflow, een innovatieve en haalbare oplossing voorstellen waar tevens voordelen voor de universiteit en de studenten uit voortvloeien”, legt Luuk Bruning uit, Marketing Expert Business Development Cluster West bij Konica Minolta.

De jury is samengesteld uit internationale vertegenwoordigers uit de academische wereld en het bedrijfsleven.  Konica Minolta beloont de winnende teams met uitnodigingen voor evenementen waar de basis wordt gelegd voor toekomstige innovatieve ontwikkelingen. Het internationaal winnende team krijgt de gelegenheid om het Pioneers Festival 2017 in Wenen te bezoeken, waar slimme startende bedrijven de innovaties van de toekomst presenteren. De nationaal winnende studenten worden uitgenodigd om een weekend in Berlijn door te brengen, waar ze deelnemen aan het International Award Event en een uitgebreide bezichtiging krijgen van het Konica Minolta Business Innovation Centre (BIC). Het BIC is een van de vijf internationale instituten die nieuwe bedrijfs- en technologische ontwikkelingen ondersteunen en beheren.

Europese digitalisering – Konica Minolta op de EUA-conferentie

Het thema digitalisering heeft het Europese niveau bereikt. ‘Bricks en clicks voor Europa: het opzetten van een succesvolle digitale campus’ was het thema tijdens de jaarlijkse conferentie van de European University Association [EUA] die van 7 tot 8 april in Galway in Ierland werd gehouden. Konica Minolta was ook op de EUA-conferentie vertegenwoordigd met een stand en presenteerde met succes de “Konica Minolta International University Contest” aan afgevaardigden van universiteiten. Universiteiten uit 19 Europese landen hebben reeds interesse getoond of besloten om deel te nemen.

Ga voor meer informatie over de Konica Minolta International University Contest naar: http://iuc.konicaminolta.eu/ 

Rate this post

Print Friendly