Provincie Noord-Holland heeft na een openbare aanbesteding besloten de repro en mediaproductie toe te vertrouwen aan Xerox. Bij de uitvraag is sterk rekening gehouden met het ontzorgen van medewerkers, het verhogen van in-house productie en het creëren van een toekomstbestendige oplossing. Het volledige printbeheer, van documentcreatie tot scanning en printing, zowel centraal als decentraal, ligt nu in handen van Xerox. De provincie is hierdoor in staat haar dienstverlening uit te breiden en verder te professionaliseren.

Door de repro en mediaproductie onder te brengen bij Xerox kan de provincie de creatiemogelijkheden (dtp) uitbreiden en digitale verzoeken inwilligen. De dienstverlening gaat dan ook verder onder de naam Mediaservices. Er is een team van Xerox-professionals aangenomen, met expertise op het gebied van vormgeving, huisstijlbewaking, ontwikkeling van nieuwe producten, maar ook kennis van nieuwe digitale en online oplossingen. Daarnaast zijn er twee digitale kleurenprinters, de Xerox Versant 80, geïnstalleerd.

Naast de Mediaservices heeft Xerox 54 multifunctionele printers (mfp’s) geplaatst. De nieuwe mfp’s worden beheerd door Xerox fleet management. Aan de hand van een dialoogscherm worden medewerkers begeleid en geadviseerd. Zo kunnen ze ervoor kiezen om meteen naar het bestelportaal te gaan waar de printopdracht verfijnd en ingediend kan worden. Bij printopdrachten boven de vijftig pagina’s krijgt de medewerker een reminder op zijn pc, waarmee de printopdracht direct bij de repro aangeboden kan worden. Dit voorkomt onnodige belasting op de mfp’s en zorgt voor optimale benutting van de Mediaservices.

Rate this post

Print Friendly