Iron Mountain, de toonaangevende wereldspeler in  informatieopslag en -diensten, kondigt de overname aan van branchegenoot Recall. De  overname vindt hoofdzakelijk plaats door een aandelenruil ter waarde van twee miljard  Amerikaanse dollar (1,75 miljard euro). Iron Mountain benoemt Recall´s directieleden Neil  Chatfield en Wendy Murdock in de raad van commissarissen en draagt beiden ter  benoeming in de directie voor tijdens de aanstaande aandeelhoudersvergadering van 17 juni 2016.

Iron Mountain neemt alle activiteiten van Recall over, en daarmee alle onroerend goed, bedrijfs-  en transportmiddelen, alle klanten en het beheer van de klantbezittingen, maar de overname is  exclusief de desinvesteringen die zijn overeengekomen met de mededingingsautoriteiten in de  VS, Canada en Australië, en de onderhandelingen die wat dat betreft nog lopen met het  Verenigd Koninkrijk.

Toenemende wet- en regelgeving; voortdurende bedreiging van de veiligheid; en de noodzaak  om data om te zetten in commerciële waarde, maken het beheer van informatie en bezittingen  steeds ingewikkelder en belangrijker. Nooit eerder is het belang groter geweest om waardevolle  informatie en bezittingen te beschermen en er toch onmiddellijk over te kunnen beschikken,  voor organisaties van welke omvang dan ook.

Dat vereist een nabije, betrouwbare partner die de veiligheid biedt die benodigd is om te  beschermen wat er werkelijk toe doet, en die ook over voldoende deskundigheid beschikt en een dienstenaanbod biedt dat is ontwikkeld om uit die informatie en bezittingen te halen wat  erin zit.  Daarbij willen organisaties er zeker van zijn dat hun partner met hen mee kan groeien en de  veranderingen die zij doormaken kan ondersteunen – in alle landen en binnen nieuwe branches.

”Vandaag is een mijlpaal in de geschiedenis van Iron Mountain en we verwelkomen onze  nieuwe Recall-collega´s, hun klanten en hun aandeelhouders binnen onze onderneming”, zegt William Meany, CEO en president van Iron Mountain.  ”Met deze overname onderstrepen we  onze visie en missie dat we de vertrouwde bewakers van de belangrijkste bezittingen van onze  klanten willen, door ons netwerk en dienstenportfolio nu verder uit te breiden en onze klanten  nog beter te bedienen in hun behoefte aan informatieopslag en –diensten.”  ”Vertrouwen is de hoeksteen van onze onderneming. Bij Iron Mountain gaat het om de  bescherming van informatie en bezittingen van strategische waarde, en de ontwikkeling van  innovatieve diensten die klanten betere toegang tot en controle over hun informatie en  bezittingen bieden, om hen er beter waarde mee te kunnen laten genereren.”  ”Dankzij de gecombineerde mogelijkheden en deskundigheid van de gecombineerde bedrijven,  verkeren we nu in uitstekende omstandigheden om onze strategische en financiële  doelstellingen te realiseren en wereldwijd een superieure klantervaring te bieden.”

Rate this post

Print Friendly