Quiver, specialist op het gebied van digitale informatiebeveiliging en leverancier van de gelijknamige app voor veilige file-sharing, heeft haar oplossing beschikbaar gemaakt voor Windows- en Mac desktops. De oplossing is bovendien uitgerust met nieuwe functies die IT-managers en Chief Information Security Officers (CISO’s) in staat stellen de app te beheren en file-sharing voorwaarden voor groepen gebruikers af te dwingen. Quiver is daarmee het ideale wapen voor de CISO om datalekken van werknemers te beheersen.

De laatste jaren zijn de risico’s op bedrijfsschade als gevolg van een datalek exponentieel toegenomen. De belangrijkste oorzaak: onzorgvuldig handelen van de eigen werknemers. Werknemers bewerken en verzenden bestanden met apps en apparatuur die ze ook privé gebruiken en nemen daarbij niet alle beveiligingsprocedures in acht. Artsen maken bijvoorbeeld gebruik van whatsapp, maar realiseren zich niet dat die dienst regelmatig beveiligingslekken kent. Bovendien bewerken en verzenden werknemers steeds vaker bedrijfsdata buiten de veilige IT-omgeving van het bedrijf. CISO’s verliezen het zicht op bedrijfsdata en kunnen niet goed adequate beveiliging afdwingen. Met alle gevolgen van dien.

Quiver speelt op deze behoefte in door zijn filesharing-app beschikbaar te maken voor de zakelijke markt. Quiver is reeds succesvol als consumenten app waarmee gebruikers gemakkelijk en veilig bestanden (Office documenten, PDF’s, CAD files, audio- en video) kunnen delen. Uniek aan Quiver is daarbij dat de deler controle houdt op zijn bestanden. Hij kan afdwingen waar, wanneer en hoe het bestand gebruikt wordt en deze bovendien altijd terugtrekken. Door de Quiver-app nu ook beschikbaar te maken voor Windows en Mac en de app uit te rusten met nieuwe functies, zoals een admin tool, kunnen ook bedrijven Quiver gaan gebruiken. CISO’s kunnen met behulp van Quiver veilig gebruik van bedrijfsdata door werknemers afdwingen, zicht houden op wat er met data gebeurt en bestanden in geval van nood terugtrekken. Schade door een beveiligingslek blijft zo minimaal.

De Quiver desktop app bevat een aantal nieuwe functies op maat voor de zakelijke markt. In de eerste plaats heeft Quiver nu een admin-tool, waarmee een CISO voor bepaalde kritische bestanden de beveiliging vooraf kan definiëren zonder dat de werknemer hier iets van merkt. Veiligheid is hierdoor minder afhankelijk van het gedrag van werknemers. Quiver’s desktop applicatie biedt daarnaast real-time tracking en auditrapporten, waardoor mogelijke datalekken snel zichtbaar worden. Niet alleen wordt in real time bijgehouden wat er gebeurt met een bestand (wie een bestand heeft geopend, gesloten, doorgestuurd, een screenshot gemaakt en gedownload) maar tevens worden ongeautoriseerde pogingen geregistreerd. Mochten er onverhoopt problemen ontstaan, dan is de oorzaak eenvoudig te traceren en direct op te lossen. Verder is de gebruiksvriendelijkheid voor gebruikers verder geoptimaliseerd. Werknemers kunnen met behulp van een simpele plug-in voor Microsoft Office en Adobe PDF bestanden direct delen. Ze hoeven hun manier van werken dus niet aan te passen aan het security beleid van hun werkgever.

Rate this post

Print Friendly