Ricoh kondigde onlangs haar nieuwste TotalFlow-oplossing aan. Deze oplossing voor digitaal boekdrukken stroomlijnt en vereenvoudigt het uitgeven van kleine oplagen. Het helpt uitgevers om in te spelen op de verschuivende vraag in de boekensector.

De oplossing biedt beter inzicht in de productie van boeken in kleine oplagen en op aanvraag. Daarnaast stroomlijnt de oplossing de workflow voor het digitaal drukken van boeken. Boekdrukkers die op zoek zijn naar tools voor het naadloos volgen en efficiënt uitvoeren van dit soort boekproducties, krijgen hiermee een oplossing aangereikt die het hoofd biedt aan hun uitdagingen. Om te kunnen voldoen aan de marktvraag, is het behalen van efficiëntievoordelen van cruciaal belang voor drukkerijen die boeken produceren, die verder gaan met het integreren van oplossingen om hun activiteiten te helpen groeien. Een van de topprioriteiten is de behoefte aan hulpmiddelen om hun jobs beter te kunnen volgen van aanlevering tot aflevering. Daarnaast is het belangrijk om vergelijkbare jobs in batches te kunnen verwerken. De tools van Ricoh helpen hen om snelle doorlooptijden te realiseren en efficiënter gebruik te maken van hun productiemiddelen.
Belangrijke mogelijkheden van Ricoh’s nieuwe oplossing voor het digitaal drukken van boeken:
  • Eenvoudige integratie met orderbegeleidings-, MIS- en productiesystemen van grafimediabedrijven.
  • Eenvoudige toevoeging van barcodes en aangepaste tekens voor het volgen van jobs en het aansturen van de nabewerking.
  • Geïntegreerde preflighting en impositie voor verregaande automatisering en integratie met bestaande systemen om manuele handelingen te beperken.
  • Intuïtieve dashboardweergaven van de locatie en de status van jobs met aanpasbare meldingen.
  • Automatische batchverwerking van jobs om de doorlooptijd en afval te minimaliseren.
  • Ondersteuning voor losblad en rotatieve systemen van Ricoh en ook voor print- en nabewerkingssystemen van verschillende derde partijen.
“De forse verschuiving naar het drukken van kleine oplagen boeken en books-on-demand heeft het uitgeefproces veel toegankelijker gemaakt en enorm gedemocratiseerd. Het runnen van een drukkerij voor boeken is daardoor wel aanzienlijk lastiger geworden”, zegt Huib Kolen, Manager Business Development, Ricoh Nederland. “Met onze oplossing voor het digitaal drukken van boeken willen wij die werklast verlichten. Ricoh’s oplossing maakt het voor drukkers van boeken een stuk gemakkelijker om hun steeds complexere activiteiten goed bij te houden, efficiënter te werken en hun doorlooptijden te versnellen. Deze oplossing biedt een drukker die zijn handen al vol heeft met talrijke jobs, de broodnodige verbeteringen op het gebied van inzicht en beheer. Tegelijkertijd automatiseert de procesautomatisering tijdrovende taken zoals het inslaan en het doorsturen van een job van de ene stap naar de andere in de workflow.”
De nieuwe mogelijkheden zijn het resultaat van de niet-aflatende inspanningen van Ricoh om haar klanten te helpen efficiëntievoordelen te behalen en meer grip te krijgen op hun outputomgeving. In Europa zal de nieuwe oplossing verkrijgbaar zijn vanaf de zomer van 2016.
Rate this post

Print Friendly