Konica Minolta introduceert een alles-in-een dienst om de CO2-uitstoot die vrijkomt tijdens het printen te compenseren. Met ‘CO2-neutraal printen’ heeft de organisatie een nieuw, uitgebreid programma in het leven geroepen voor het complete portfolio printsystemen. Het programma bestaat uit diverse stappen die het voor klanten mogelijk maken om de impact op het milieu te verlagen.

Vanaf begin 2016 biedt Konica Minolta zijn klanten de mogelijkheid om door CO2-neutraal te printen, hun impact op het milieu te minimaliseren en de opwarming van de aarde te helpen voorkomen. Door deel te nemen aan dit project, kunnen bedrijven de uitstoot compenseren die wordt geproduceerd tijdens het gebruik van het Konica Minolta-systeem. Een deel van de uitstoot van het printen is namelijk niet te vermijden, bijvoorbeeld omdat er bij het printen nu eenmaal energie wordt verbruikt. Samen met klimaatbeschermingsexpert ClimatePartner berekent Konica Minolta de CO2-uitstoot van elk systeem dat zij leveren. Deze uitstoot wordt gecompenseerd via CO2-compensatieprojecten over de hele wereld.

Compensatieprojecten wereldwijd

Op dit moment steunt Konica Minolta vier gecertificeerde projecten, namelijk windenergie in Bandirma, Turkije; waterkracht in Renun, Indonesië; hergebruik van methaangas in Liaoning, China en waterkracht in Santa Catarina, Brazilië. Naast het feit dat bedrijven op deze manier meewerken aan een duurzame wereld, versterken zij hun imago als milieubewuste organisatie. Ook ondersteunen ze het creëren van banen, verbetering van de hygiënenormen of beter onderwijs voor de lokale bevolking.

De eerste klant die de alles-in-een-dienst heeft geïmplementeerd is De Waerden, aanbieder voor maatschappelijke ondersteuning, langdurige zorg en jeugdzorg. André Simicevic, ICT-coördinator bij De Waerden, over de samenwerking: “We hebben voor Konica Minolta gekozen vanwege de prijs/kwaliteitverhouding, diversiteit van de producten en de uitstraling van het bedrijf. De apparaten van Konica Minolta zijn al zeer zuinig en de reductie van de CO2-uitstoot is voor ons een mooie bonus. De migratie is soepel verlopen en in februari zijn we overgegaan op deze printers op dertig locaties.”

Duurzame CO2-compensatie

Klanten van Konica Minolta die besluiten om CO2-neutraal te printen, kunnen afdrukken zoals gewoonlijk met hun Konica Minolta-systemen, terwijl de totale uitstoot over de levensduur van elk apparaat wordt berekend. Die berekende emissies worden gecompenseerd via de vier gecertificeerde CO2-compenserende projecten. De compensatie van het printen van de klant kunnen zij aantonen met certificaten en labels.

 

Rate this post

Print Friendly