Decos heeft de softwaresuite JOIN uitgebreid met online formulieren. Overheidsinstellingen, zoals gemeenten of omgevingsdiensten, kunnen hiermee zelf webformulieren en online persoonlijke omgevingen maken voor hun inwoners. Met de nieuwe module, JOIN E-formulieren, geven overheidsinstellingen burgers zo de mogelijkheid zelf online hun zaken te regelen.

Overheidsinstellingen investeren de laatste jaren steeds meer in e-dienstverlening. Digitaal contact met de gemeente is niet alleen snel en makkelijk voor inwoners, het zorgt ook voor selfservicemogelijkheden, waardoor overheidsinstellingen werk uit handen wordt genomen. Denk bijvoorbeeld aan het online kunnen aanvragen van een evenementenvergunning voor je buurtbarbecue of het doorgeven van een verhuizing. De regering heeft een speciaal programma opgezet dat tot doel heeft om in 2017 al het contact met inwoners en bedrijven digitaal te (kunnen) laten verlopen. De nieuwe module van de Decos JOIN suite, JOIN E-formulieren, is bedoeld om overheidsinstellingen daar bij te helpen waardoor zo’n 3,5 miljoen inwoners gebruik kunnen maken van deze webformulieren.

Snel aan de slag
Met JOIN E-formulieren kunnen medewerkers bij overheidsinstellingen snel en gemakkelijk een webformulier maken zonder dat ze zich daarbij hoeven te verdiepen in ingewikkelde programmatuur. Het inzetten van webformulieren is niet nieuw, maar omdat de E-formulieren van Decos zijn verbonden met de JOIN suite worden de ingevulde formulieren meteen opgeslagen in het zaaksysteem van Decos. Diensten als een vergunningaanvraag of bezwaarschrift kunnen hiermee door een gemeente snel en eenvoudig digitaal aangeboden én afgehandeld worden in het zaaksysteem. JOIN E-formulieren schept daarnaast de mogelijkheid om persoonlijke pagina’s te maken voor inwoners. Inwoners kunnen inloggen met behulp van hun DigiD en veilig digitaal communiceren met hun gemeente vanuit hun eigen persoonlijke omgeving. Ze kunnen er bijvoorbeeld de status van een vergunningaanvraag bekijken of een bezwaarschrift indienen.

Rate this post

Print Friendly