PFU (EMEA) Ltd., dochteronderneming van Fujitsu, introduceert de fi-7460 en fi-7480, twee compacte en betaalbare desktop ADF-scanners voor zakelijk gebruik met vele nieuwe functies. Ontworpen om zestig tot tachtig vellen papier per minuut te scannen (120 of 160 beelden A4-duplex, liggend, in kleur, op 300 dpi), zijn de nieuwe modellen krachtig maar ultracompact. Ze bieden de beste documentscantechnologie in hun klasse voor een breed scala aan documenten – van plastic pasjes tot documenten op A8- en A1-formaat.

Compact met power

De scanners hebben een maximale dagelijkse scanhoeveelheid van 9.000 en 12.000 pagina’s. Dat betekent dat deze scanners geschikt zijn voor de meeste desktop-taken – of het nu het scannen van een groot aantal standaard documenten is of juist documenten op verschillende formaten. Met een afmeting van 380 x 209 millimeter (breedte x diepte), zijn de twee nieuwe fi-serie scanners de meest compacte scanners in hun klasse.

Liefdevolle papierverwerking

De compacte body beschikt over een extreem betrouwbaar voedingsmechanisme. Papier wordt beschermd dankzij akoestieksensoren die afwijkingen in het scangeluid waarnemen, en een nieuw ontworpen beschermingsmechanisme tegen scheve pagina’s, dat zelfs de meest fijne documenten beschermt. Tegelijkertijd scheidt een speciaal remsysteem elk document afzonderlijk, om te voorkomen dat het papier vastloopt. Handmatige voeding is ook mogelijk, zodat ook dikke meerlaagse documenten – inclusief gesloten enveloppen en zware materialen tot wel 413 g/m2 – efficiënt te scannen zijn. De flexibele zijgeleiders zijn ontworpen om onafhankelijk van elkaar te bewegen. Hierdoor kunnen gebruikers ze eenvoudig aanpassen aan de documentbreedte, en zijn meerdere batches betrouwbaar door elkaar heen te scannen. Fujitsu biedt een nieuw ontwerp voor papieruitstoot en stapelen – ideaal voor op een bureau. De nieuwe eersteklas papierverwerkingstechnologie houdt de snelheid van papieroutput onder controle zodat gescande documenten netjes worden opgestapeld. Een geautomatiseerde intrekhendel maakt het eenvoudig om papierstapels en afzonderlijke vellen of zelfs enveloppen gemakkelijker te scannen en verwerken, zodat gebruikers nog eenvoudiger scannen.

Breed scala aan media

De nieuwe modellen kunnen ongevouwen documenten scannen van A8- tot A3-formaat en gevouwen documenten op A2- en A1-formaat. Maar ook plastic pasjes tot 1,4 millimeter dikte, en lange documenten van maximaal 5,5 meter. De gebruiker heeft geen omkijken meer naar de bediening; voorsorteren is niet nodig dankzij de functionaliteit om meerdere batches te scannen.

De fi-7460 en fi-7480 geven een voorsprong

Met de nieuwe scannermodellen winnen gebruikers beslist tijd: je zet ze aan en ze zijn klaar voor gebruik. Geautomatiseerde correcties, geoptimaliseerde omgang met papier en beeld, en de intelligente partijscan-technologieën besparen tijd in elke stap richting digitalisering. Het lage energieverbruik van 42 en 47 Watt en de automatische energiebesparingsmodus verminderen uitstoot van CO₂ en besparen energiekosten. Dit alles betekent optimale werkefficiëntie zonder onderbrekingen voor de gebruiker.

“De fi-7480 en fi-7460 zijn de meest compacte scanners in hun klasse, zonder dat er iets van de bewezen goede functionaliteit van de fi-serie verloren gaat”, zegt Mike Nelson, Vicepresident van Fujitsu’s dochterbedrijf PFU (EMEA) Ltd. “Met de nieuwste hardware en de meegeleverde software zijn deze scanners een echte aanwinst voor de weg naar digitale transformatie.”

Klaus Schulz, Manager Product Marketing EMEA bij PFU (EMEA) Ltd.: “Documenten zijn significant sneller te scannen dankzij de ononderbroken doorvoer van zestig of tachtig pagina’s per minuut, en de mogelijkheid om verschillende documenten in één digitaal bestand te zetten. De twee nieuwe modellen duiden een technologische doorbraak aan in veelzijdig desktopscannen, voor meer efficiëntie in dagelijkse scanroutines tegen een zeer concurrerende prijs.”

PaperStream-software voor beeld met hoge kwaliteit en efficiënte processen

De meegeleverde PaperStream-software garandeert hoge kwaliteit beeldscanning voor zakelijke gebruikers. PaperStream-IP bereidt de gedigitaliseerde gegevens voor op verwerking, zoals OCR (Optical Character Recognition, optische tekenherkenning), en verbindt de data met gemeenschappelijke scanapplicaties ofwel via de TWAIN-, ofwel via de ISIS-interface. Met PaperStream Capture kunnen bedrijven hun documentwerkzaamheden (inclusief batches) in elke stap ontwerpen en finetunen. Na het scannen van een batch, zijn de gegevens te verifiëren, opdrachten af te wisselen, documenten samen te voegen in een gezamenlijk bestand, te indexeren of automatisch vrij te geven aan lokale opslagplaatsen of op te slaan op afstand, en zijn werkzaamheden, zakelijke toepassingen of ECM-systemen direct te voeden of pauzeren om later mee verder te gaan. Dit maakt het platform een ware opstap voor bedrijven die bezig zijn met hun digitale transformatie.

De Fujitsu fi-7460- en fi-7480-scanners zijn vanaf maart 2016 verkrijgbaar bij Fuijitsu-verkooppunten. De geadviseerde verkoopprijs is 2.995 euro (£2.199, $3.699, exclusief btw) voor de fi-7460, en 3.995 euro (£ 2.935, $4.999, exclusief btw) voor de fi-7480.

Rate this post

Print Friendly