Sharp voegt drie nieuwe modellen A3-kleurenprinters toe aan haar MX Essential-lijn: de MX-3050N, de MX-3550N en de MX-4050N. De MFP’s zijn speciaal ontwikkeld voor MKB-bedrijven, overheidsorganisaties en onderwijsinstellingen, die vooralsnog een structurele maar relatief bescheiden behoefte hebben aan print-, copy- en scancapaciteit, maar in de toekomst eenvoudig willen kunnen opschalen.

De drie modellen beschikken over afdruksnelheden van 30, 35 en 40 pagina’s per minuut. Ze combineren een hoge kwaliteit en snelheid met bedieningsgemak. De MFP’s van Sharp hebben namelijk een identieke interface: wie bekend is met één van de apparaten uit de serie, kan met alle apparaten uit het hele assortiment overweg. Sharp biedt haar gebruikers met de nieuwe modellen ook tal van technische mogelijkheden, waaronder geavanceerde afwerkingsopties, Office Direct Print en Sharps Open System Architecture (OSA)

Wilbert Hendriks, Sales Manager Direct Sales & Marketing Benelux bij Document Solutions Sharp Electronics Benelux: “We weten dat de behoeften van bedrijven en organisaties continu veranderen en dat budgetten vaak onder druk staan. We hebben goed geluisterd naar onze klanten en gemerkt dat zij behoefte hebben aan betrouwbare A3-kleurenprinters die de standaard print- en scantaken snel en goed uitvoeren en waarvan de technologie kan meegroeien met hun werkzaamheden en ambities.”

De introductie van de instapmodellen uit de MFP-serie volgt op de lancering van een drietal ‘full featured’ modellen eerder dit jaar: de MX-3070N, de MX-3570N en de MX-4070N met afdruksnelheden van respectievelijk 30, 35 en 40 pagina’s per minuut. Deze meer uitgebreide modellen met extra eigenschappen en functies zijn speciaal ontworpen voor klanten die behoefte hebben aan een meer hoogwaardige printomgeving. De geavanceerde MFP’s zijn onder andere voorzien van OCR-herkenning voor het eenvoudig omzetten van hardcopy documenten in doorzoekbare PDF-, Word-, PowerPoint- of Excel-documenten. Ook kunnen de MFP’s dubbelzijdige originelen scannen.

De nieuwe MX-3050N-, de MX-3550N- en de MX-4050N-modellen zijn standaard uitgerust met energiebesparende eigenschappen en zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

Eigenschap Voordeel
10,1 inch kleuren LCD-touchscreen

 

Het kantelbare 10,1 inch LCD-touchscreen heeft dezelfde eenvoudige user interface als alle andere MX Advanced- en Essential-modellen. Via het bedieningsscherm dat voorzien is van grote knoppen en letters, kan de gebruiker heel eenvoudig standaardtaken uitvoeren. Bovendien kunnen veelgebruikte iconen verplaatst worden naar het beginscherm van de MFP.
Print Release Bevat onder andere een basis ‘pull printing-oplossing’, waarmee de A3-printer printtaken opslaat totdat deze vrijgegeven worden door de gebruiker. Deze kan zijn documenten printen op maar liefst vijf verschillende printers in het netwerk, zonder dat er een printserver aan te pas hoeft te komen. Dit houdt in dat de gebruiker zijn printtaken op elke gewenste vrije printer kan ophalen en niet hoeft te wachten totdat er een printer vrijkomt.
Motion-sensor

 

De MFP’s gaan automatisch uit de slaapstand wanneer de sensor detecteert dat iemand de machine nadert. Hierdoor is het apparaat direct gebruiksklaar, wat tijd bespaart en de productiviteit bevordert.
Energiebesparing De Essential-modellen zijn uitgerust met een groot aantal energiebesparende eigenschappen, waaronder een lage TEC-waarde (standaardenergieverbruik), snelle opwarmtijden en de mogelijkheid om handmatig de tijden in te plannen waarop het apparaat aan of uit staat en zo het energieverbruik en daarmee de kosten voor de organisatie beter te beheersen.
Auto Eject- toner Met deze functie kan de administrator bepalen bij welke hoeveelheid verbruikte toner de printer de cartridge uitwerpt. Hiermee blijft de hoeveelheid afval beperkt en zijn de servicebeurten eenvoudig in te plannen.
De papierlades van de Essential-modellen kunnen veel verschillende papierformaten en –diktes aan, tot respectievelijk SRA3 en 300 g/m2. Daardoor zijn de nieuwe apparaten qua print- en afwerkingsopties nog veelzijdiger dan hun voorgangers.
Wireless LAN (optioneel) Het is mogelijk een wireless LAN-adapter te koppelen aan de Sharpdesk Mobile Print/Scan-applicatie, waardoor mobiele werknemers vanaf hun smartphones en tablets veilig printtaken kunnen sturen naar en scans kunnen ontvangen van de printer.
Office Direct Print (optioneel) Met behulp van de Office Direct Print-functie kunnen gebruikers Microsoft Office-documenten (pptx, xlsx, docx) direct printen vanaf een USB-geheugen of vanaf mobiele apparaten. De functie is ideaal voor bijvoorbeeld klanten die op bezoek zijn.
Afwerkingsopties (optioneel)

 

De printers beschikken over een uitgebreide reeks aan afwerkingsopties, zoals zadelhechten, handmatig nieten of inbinden zonder nietjes tot wel 5 vellen.
Rate this post

Print Friendly