Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH heeft vandaag PLS Print Logistic Services Germany GmbH in Markkleeberg, Duitsland, bekendgemaakt als eerste Europese bèta-site voor de KM-1 UV digitale vellenpers. Men verwacht dat het live printen in maart van start kan gaan.

PLS is een onderdeel van de Amerikaanse online printservice OvernightPrints die wereldwijd 400 mensen in dienst heeft, waarvan 70 in Europa. Het bedrijf levert een snelle, betrouwbare allround overnight printdienst voor een breed scala aan producten en bedient klanten via diverse Europese webwinkels.

PLS boekt een aanzienlijke jaarlijkse omzetgroei dankzij het succes van de steeds uitbreidende OvernightPrints online dienst. In het verleden gebruikte PLS zowel offset als Konica Minolta bizhub PRESS systemen om aan de behoeften van de klanten te voldoen. Dit vanwege de hoge verwachtingen die ze  stellen aan kwaliteit, snelle leveringen en dienstverlening. Het bedrijfsmodel van PLS is gebaseerd op een gemiddelde oplage van 160 vellen. Het conventionele offset-printen is niet meer praktisch voor het bedrijf omdat de hoeveelheid afval (inschiet) die bij deze technologie ontstaat tussen de 70 en 150 vellen per opdracht ligt.

De KM-1 van Konica Minolta werd in januari 2016 geleverd aan PLS, dat al digitale technologieën met inkjet, toner en vloeibare toner gebruikt. Volgens PLS zijn de drie voornaamste voordelen van de KM-1 inkjetpers voor hun bedrijf:

  • Betere ondersteuning van diverse papiersoorten en workflow-technologieën
  • Dankzij de UV-inkt kan het bedrijf snel en eenvoudig doorgaan met  afwerking met offset-kwaliteit op standaard offset-papiersoorten. Dit betekent dat er geen nadeel ontstaat door het moeten gebruiken van precoatings of digitale papiersoorten
  • Superieure productiemogelijkheden waaronder dubbelzijdig in vergelijking met de modellen van de concurrentie dankzij de expertise van Konica Minolta op het gebied van het ontwerp van de inktkoppen en de inline metingen die de kwaliteit bewaken.

Arndt Eschenlohr, President van PLS Print Logistic Services Germany GmbH, verklaart: “In de toekomst rekenen we nog op maximaal 5-10 vellen afval. De kwaliteit van de prints die we met de KM-1 maken, is fantastisch. Het is zeker beter dan offset printen.

We zijn op zoek naar alternatieven voor onze gravuflow-inktsystemen en we willen offset volledig vervangen door een product dat offset kwaliteit kan leveren voor opdrachten met een korte doorlooptijd. Momenteel kunnen we dat niet alleen halen met tonerapparaten vanwege de hoge kwaliteitsvereisten van onze klanten. Maar nog een belangrijk aspect van de keuze voor een KM-1 is dat we naar nieuwe markten willen uitbreiden, zoals verpakkingen. Dat zal zeker een groeizone zijn voor digitaal drukwerk.”

Olaf Lorenz, General Manager van de International Marketing Division, Konica Minolta Business Solutions Europe, zegt: “Ik ben trots te kunnen aankondigen dat PLS Print Logistic Services onze eerste bèta-site is in Europa. Heel wat bedrijven waren geïnteresseerd om deel te nemen aan het bèta-programma. KM-1 staat immers voor een nieuw tijdperk in digitale productie dat innovatieve toepassingen biedt en vele nieuwe applicaties voor onze klanten mogelijk maakt.”

Hij voegt er nog aan toe: “We kijken ernaar uit om nog meer onthullingen aan te kondigen. Dit is immers maar het begin van de industriële printrevolutie die we in 2012 op drupa voorstelden. We zijn ervan overtuigd dat KM-1 het product bij uitstek zal worden voor commerciële printers om de kloof te overbruggen tussen toner en offset velproductie en het streven naar de ontwikkeling van nieuwe markten.”

De volledige commerciële lancering van KM-1 vindt plaats op drupa in Düsseldorf, Duitsland, van 31 mei tot 10 juni waar Konica Minolta een stand van 2.400 vierkante meter heeft in Hall 8b, stand A65.

Rate this post

Print Friendly