Canon, marktleider in imaging solutions, heeft vorig jaar 4.134 patenten toegekend gekregen in de Verenigde Staten. Daarmee bezet het Japanse bedrijf wereldwijd de derde plaats van het aantal patenten dat in 2015 in de Verenigde Staten aan bedrijven is toegekend. Dit blijkt uit door IFI CLAIMS Patent Services gepubliceerde gegevens. Canon is al ruim 10 jaar de nummer 1 van de Japanse bedrijven als het gaat om de toekenning van patenten en behoort al 30 jaar tot de wereldwijde top 5.

Als onderdeel van haar inspanningen op het gebied van Research en Development streeft Canon actief naar het verwerven van patenten in diverse landen en regio’s. Hierbij spelen strategische uitgangspunten en regionale technologietrends een grote rol. De Verenigde Staten, met haar talrijke hightech bedrijven en omvangrijke markt, is een uiterst belangrijke regio voor Canon met betrekking tot groei en technologische allianties.

Technologische ontwikkeling en intellectueel eigendom

Het zit in het DNA van Canon om de focus te leggen op Research en Development. Daarom blijft zij investeren in de ontwikkeling van krachtige tools, solutions en services binnen haar kernmarkten en nieuwe zakelijke omgevingen. Dankzij de nauwe samenwerking tussen de technologische divisies van Canon en de bedrijfsonderdelen, die zijn gespecialiseerd in intellectueel eigendom, streeft Canon ernaar haar technologische oplossingen te verbeteren en haar rechten op het terrein van intellectueel eigendom te versterken.

Rate this post

Print Friendly