The Document Foundation kondigt LibreOffice 5.1 aan, het opensource-officepakket dat barstensvol functies zit en zich kan meten met alle gelijksoortige producten en daar bovenuit steekt met mogelijkheden voor samenwerken en uitwisseling!

LibreOffice 5.1 biedt een uitgebreid aantal verbeteringen, waaronder een handiger indeling van de gebruikersinterface en functies gericht op de zakelijke omgeving zoals interoperabiliteit en rond bestandsbeheer op remote servers. Aanpassingen in de broncode blijven binnenstromen en zorgen voor meer snelheid, flexibiliteit, ondersteuning van de web-versie en een makkelijker ontwikkeling van het product in het algemeen.

Sinds de start in januari 2011 heeft LibreOffice 120 miljoen unieke downloads gehad. Het officepakket wordt gebruikt door grote organisaties op elk continent. De meest recente in die lijst is de staf van de Italiaanse defensie, met meer dan 100.000 werkplekken.

Video’s
De complete lijst van vernieuwingen staat op deze pagina
https://wiki.documentfoundation.org/ReleaseNotes/5.1
Video’s met vernieuwingen staan op
https://www.youtube.com/playlist?list=PL0pdzjvYW9RHSwdRnZfaxAWICrkBrQl7k .

Downloaden en ondersteuning
LibreOffice 5.1.0 is per direct beschikbaar op de downloadpagina:
http://nl.libreoffice.org/download
Voor toepassing in bedrijfsmatige omgevingen wordt verwezen naar de
Still-versie: http://nl.libreoffice.org/download/libreoffice-rustig
The Document Foundation adviseert om LibreOffice daar in te zetten met ondersteuning van gecertificeerde professionals, die aanvullende diensten kunnen leveren.

Donaties
LibreOffice gebruikers, vrije software aanhangers en community-leden kunnen The Document Foundation met een donatie ondersteunen op http://donate.libreoffice.org.
Het ontvangen geld wordt gebruikt om het project, zowel lokaal als wereldwijd uit te bouwen.

 

Rate this post

Print Friendly