Konica Minolta introduceert een nieuw production printingmodel voor zwart-wit printen. De bizhub PRO 1100 is de opvolger van de succesvolle bizhub PRO 951 die in 2012 werd gelanceerd. Dit systeem biedt nieuwe applicaties en functies, snellere riptijden, een kleurenscanner en een flexibele OpenAPI-interface. Deze functies komen van pas bij het verwerken van uiteenlopende, elkaar regelmatig afwisselende, on demand printopdrachten van interne en externe printshops. 

Momenteel bestaat een groot gedeelte van de afdrukvolumes van productieprinters nog steeds uit zwart-witafdrukken. Dankzij het grote maandelijkse printvolume is de bizhub PRO 1100 op z’n plek in de meest veeleisende productieomgevingen. Bovendien is het apparaat 5 pagina’s per minuut sneller dan zijn voorganger, de bizhub PRO 951. Het multifunctionele systeem is zeer flexibel. Zo kan hij vrijwel elke klus aan, zoals opdrachten met een gewichtsbereik van 40 g/m2 tot 350 g/m2 en papierformaten van 92 x 132 mm tot SRA3 (max. 324 x 483 mm). Met een maximale papiercapaciteit van 9.000 vellen in vijf papierladen en de nieuwe bypasslade MB-507 is dit zwart-witssysteem voorbereid op elke willekeurige printopdracht met een groot volume. Hij kan zelfs overweg met omvangrijke mixed media-opdrachten.

Zoals de ondernemingsfilosofie “Giving Shape to Ideas” al aangeeft, zet Konica Minolta zich in voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën en innovaties. Daartoe behoren productieprinters die een hoge afdrukkwaliteit koppelen aan flexibele inzetbaarheid. “We zijn trots dat we met de bizhub PRO 1100 de volgende generatie zwart-witsystemen op instapniveau kunnen introduceren”, aldus Erik Klute, Product Manager Production Printing bij Konica Minolta. “Hiermee bieden we onze klanten een zeer duurzame printengine met een grote mediaflexibiliteit die toch zeer betaalbaar is.”

Het zwart-witsysteem heeft een uitstekende uitvoerkwaliteit dankzij een aantal opmerkelijke technologische functies: een echte resolutie van 1200 x 1200 dpi, unieke rasterprinttechnologie en een hulpprogramma voor tooncurveafstemming.

Het nieuwe bizhub OP (Open Platform) maakt communicatie met applicaties van derden mogelijk

Het multifunctionele systeem bizhub PRO 1100 wordt geleverd met het nieuwe, gebruikersvriendelijke ontwikkelplatform bizhub OP. Dit open platform is voorzien van een OpenAPI-communicatiesysteem, zodat applicatieontwikkelaars applicaties kunnen maken die met de bizhub PRO 1100 kunnen communiceren. Daarmee is het zwart-witsysteem het eerste productieprintsysteem van Konica Minolta dat de openplatformtechnologie bizhub OP ondersteunt. Dankzij bizhub OP kunnen gebruikers applicaties van derden, zoals bijvoorbeeld YSoft Safe Q en Nuance eCopy ShareScan, gebruiken voor hun financiële administratie, gebruikersverificatie, follow-me of scanrouting.

Afwerking tot in de finesses 

Het brede scala aan afwerkingsopties is afgestemd op de uiteenlopende behoeften van interne en externe printshops. De nieuwe uitvoerlade OT-507 wordt gebruikt als de klant geen afwerkingseenheid nodig heeft of als de klant de afwerking offline uitvoert. De productie van automatisch ingebonden boekjes van maar liefst 100 pagina’s met ringband behoort tot de standaardtaken. Verder zijn er diverse functies zoals nietopties voor 2-punts nieten, hoeknieten voor maximaal 100 vellen en een functie voor 2-gats of 4-gats perforatie, die ook kan worden gebruikt voor achteraf ingeschoten documenten. Met de optionele GBC-perforatie-eenheid, die voorzien is van een scala aan perforatiesets, verzorgt u een uitvoer die compatibel is met de meest populaire perforatievormen, zoals metalen spiraalbindingen en plastic kambindingen. Tot de vouwopties behoren een Z-vouweenheid voor het opnemen van A3-documenten in A4-afdruktaken en een briefvouwfunctie voor brieven van maximaal drie pagina’s. De bizhub PRO 1100 is nu verkrijgbaar.

Rate this post

Print Friendly