OVD Groep inspireert mensen om tot zelfontplooiing te komen door leermiddelen en opleidingen aan te bieden. OVD Educatieve Uitgeverij is hierbij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het lesmateriaal. Het lesmateriaal wordt continu geactualiseerd om aan de wensen en eisen van klanten te voldoen en ook vindt er veel maatwerk voor klanten plaats. OVD kiest er daarom voor om het lesmateriaal On Demand te laten printen. Hiervoor vertrouwen zij op de dienstverlening van Impress.

Jaarlijks worden er zo’n 100.000 boeken en multi-mappen geproduceerd door Impress. Impress staat hierbij garant voor de kwaliteit en zorgt ervoor dat er voldoende materialen beschikbaar zijn om te kunnen produceren. Hiervoor is voor OVD een dagelijks productieproces opgezet, waarin alle bestellingen vanuit het systeem van OVD en hun webshop verzameld worden voor productie. Deze opdrachten verzendt Impress vervolgens binnen vijf werkdagen rechtstreeks naar de klant.

Printing on Demand Portal
Een online portal vormt de basis voor de samenwerking tussen OVD en Impress. Alle informatie en communicatie over de producten en bestellingen komen samen in de portal. Binnen OVD maken meerdere medewerkers actief gebruik van de portal, bijvoorbeeld om het PDF-bestand op te voeren of om de bestellingen aan te maken. Ook gebruiken zij de portal bij klantcontact omdat deze de status van iedere bestelling weergeeft. Wanneer zij een bestelling toevoegen aan de portal wordt dit door Impress gesignaleerd en verwerkt. Ook kan OVD een overzichtelijke rapportage maken om de maandelijkse facturatie te controleren.

Rate this post

Print Friendly