Canon, marktleider in imaging solutions, maakt vandaag de wereldwijde introductie bekend van de Océ Arizona 1200-serie UV flatbed printers. De veelzijdige en gebruiksvriendelijke Océ Arizona 1240, 1260 en 1280 zijn vanaf heden wereldwijd verkrijgbaar en zijn speciaal ontwikkeld voor print service providers (PSP’s) die gaan voor superieure printkwaliteit. Deze printers zijn ideaal voor drukkerijen, printproductiebedrijven en fotolabs die zich richten op signing en displays.

De robuuste tafel van de nieuwe printerserie is zo ontworpen dat dit het meest veelzijdige platform biedt voor grootformaat printen. PSP’s kunnen rechtstreeks op ongebruikelijke materialen printen – zoals canvas, hout, keramiek of glas – en zijn in staat om de perfecte kleurregistratie met een hogere densiteit of textuur te realiseren, zoals bij verpakkingsmateriaal of wanddecoratie. Een krachtig vacuümsysteem reduceert oppervlaktewarmte tijdens het printen op de dunste, meest warmtegevoelige materialen. Dit maakt deze printers tot de perfecte oplossing voor het produceren van displays en grootformaat POS-materiaal voor retail.

Gebruiksvriendelijke interface
De Océ Arizona 1200-serie is de ideale aanvulling op bestaande printerparken van PSP’s, die hun productiecapaciteit willen verhogen of die zich willen richten op hoogwaardigere applicaties en markten. De nieuwe modellen garanderen – naast kwaliteit, veelzijdigheid en betrouwbaarheid – ook een gebruiksvriendelijke bediening. De intuïtieve gebruikersinterface archiveert printopdrachten voor reprints op een latere datum en het snelle wisselsysteem voor inkt voorkomt automatisch dat de gebruiker een verkeerde handeling uitvoert.

Laag inktverbruik
De systemen werken met zes kleuren inkt en zijn ook uit te rusten met wit en vernis. De optionele aanvulling van lichtcyaan en lichtmagenta zorgen voor een superieure printkwaliteit bij foto’s en kunstzinnige toepassingen. Voor scherpe teksten en lijnen, in combinatie met vloeiende overlappende effecten en effen kleuren, zijn de printers uitgerust met Océ’s bekroonde VariaDot imaging-technologie. Met een gemiddeld verbruik van 8 ml per m² biedt de Océ Arizona 1200-serie het laagste inktverbruik in de markt en is daarmee perfect voor hoogwaardige printresultaten tegen een concurrerende prijsstelling.

Kostenefficiënt concurreren
Pierre-Olivier Esteban, European TDS/DGS Marketing Director bij Canon Europe, vertelt: “Er zijn enorm veel mogelijkheden voor midvolume PSP’s om hun onderneming te laten groeien. Of ze zich nu richten op grafische communicatie, verpakkingen, industrieel printen of retail, ze moeten snel en kostenefficiënt hoogwaardige producten leveren om te kunnen concurreren. Met dit doel is de Océ Arizona 1200-serie ontworpen en ontwikkeld. Het resultaat is een uitzonderlijk hoogwaardige printer die robuust en betrouwbaar is en bovendien de innovatiekracht en expertise van Canon in deze sector uitstraalt. De markt voor grootformaat printen trekt aan en wij zijn vastbesloten om onze klanten te helpen om ook te blijven groeien.”

Belangrijkste specificaties Océ Arizona 1200-serie

 • Bekroonde Océ VariaDot™ grayscale printkwaliteit met optionele ondersteuning voor 6-kleuren prints met lichtcyaan en lichtmagenta
 • Robuuste flatbed configuratie voor printen op harde materialen
 • Express modus voor printsnelheden tot 35 m²/uur
 • High Definition printmodus voor superieure positionering van pixels
 • Twee verschillende afmetingen, 125 x 250 cm of 250 x 308 cm en drie configuraties met vier, zes of acht kleurkanalen
 • Beschikbare Roll Media Option voor optimale printkwaliteit op flexibele materialen tot een breedte van 2,2 meter
 • Optioneel geautomatiseerd onderhoudssysteem voor printkoppen (APMS) voor snel, betrouwbaar en handsfree reinigen van de printkop
 • Een vacuümsysteem met zes/zeven zones, geoptimaliseerd voor standaardformaten van harde materialen
 • Pneumatische registratiepinnen voor gemakkelijk en nauwkeurig plaatsen van materialen op de tafel
 • Continu printen – twee medialocaties en onafhankelijke vacuümsystemen voor gelijktijdig printen en plaatsen/verwijderen van materialen (XT-modellen)
 • Operatorpaneel met geavanceerde functionaliteit, zoals ‘Step & Repeat’, spiegelen en de mogelijkheid tot het definiëren van batches.
Rate this post

Print Friendly