De Nationale Politie gaat in zee met Canon voor de plaatsing van 4.000 tot 5.000 printers en multifunctionals. Canon ondersteunt hiermee de gehele landelijke politieorganisatie, die bestaat uit tien regionale eenheden, een landelijke eenheid en de politieacademie. De landelijke politieorganisatie is verspreid over zo’n 800 locaties.

Door deze samenwerking kan de Nationale Politie – met 65.000 medewerkers de grootste werkgever in het publieke domein – omvangrijke kostenbesparingen realiseren en een landelijke standaard implementeren voor de harmonisatie van apparatuur en documentenbeheer. De overeenkomst heeft een looptijd van vier jaar en kwam tot stand na een Europees aanbestedingstraject, dat in totaal twee jaar tijd in beslag nam.

Op 1 januari 2013 zijn alle 26 politiekorpsen samengevoegd tot de Nationale Politie. Het contract tussen de Politie en Canon moet onder meer resulteren in de landelijke harmonisatie van printapparatuur. Canon is verantwoordelijk voor de levering, inrichting en het onderhoud van meer dan 4.000 printers en kleurenmultifunctionals. Ook krijgt iedere eenheid een centrale repro, die onderling verbonden worden ten behoeve van een optimale documentproductie. Door deze overeenkomst is de Nationale Politie in staat haar printerpark te standaardiseren en harmoniseren. Hierdoor kan zij op kosten besparen, maar belangrijker: realiseert zij een grotere efficiency door het optimaliseren van relevante werkprocessen. Op die manier wordt de Nationale Politie in de gelegenheid gesteld om als één geheel op te treden.

“We zijn er trots op dat de Nationale Politie Canon als partner heeft geselecteerd voor de levering en plaatsing van printers binnen de gehele politieorganisatie. De Nationale Politie is bezig om de verschillende manieren van werken binnen diverse eenheden zoveel mogelijk te standaardiseren. Door Canon te kiezen als partner kunnen we hieraan op landelijk niveau vormgeven. We zijn ervan overtuigd dat we een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het optimaliseren van het documentbeheer, zowel op nationaal als regionaal niveau”, vertelt Rob de Louw, salesdirector van Canon Nederland.

Rate this post

Print Friendly